Κυριακή για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης | μαμα & παιδι , δραστηριοτητες | womenonly.gr
14:42
25/11/2014

Κυριακή για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα Μουσεία του σε συνδυασμό με τη δημιουργική διαπαιδαγώγηση τους, διοργανώνεται, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη». 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια (διάρκειας 60’), στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των τάξεων του δημοτικού με τους γονείς τους.

Μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά δρώμενα, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια, κλπ), οι συμμετέχοντες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη και να μυηθούν στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής τέχνης, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και στον πολιτισμό.

Ώρες διεξαγωγής του προγράμματος: 10π.μ. - 11.00π.μ. & 12μ. – 13μ.μ. Επινόηση και εφαρμογή: Αντωνία Κοκόση και Φωτεινή Τσάμπρα (μουσικοπαιδαγωγοί του Μουσείου).

 Info:

Κυριακή 30 Νοεμβρίου  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 210 3243987.  

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»:
Αγγ. Χατζιμηχάλη 6, Πλάκα, τηλ.: 210 3243987
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9π.μ.-19μ.μ.,
Σάββατο & Κυριακή 9π.μ.-2μ.μ.
  

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ