Αυτό το Πάσχα, η Φυσική γίνεται...παιχνίδι | μαμα & παιδι , δραστηριοτητες | womenonly.gr
14:02
7/4/2015

Αυτό το Πάσχα, η Φυσική γίνεται...παιχνίδι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Φέτος στο Planet Physics το Πάσχα είναι διαφορετικό. Τα κεριά και τα αυγά γίνονται υλικά για τρομερά και πολύχρωμα πειράματα! Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους νόμους της Φυσικής χρησιμοποιώντας Πασχαλινά αυγά. Πίεση, άνωση και ροπή αδράνειας είναι μόνο λίγες από τις έννοιες που θα προσεγγίσουμε!

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

H ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑΣ

Τα χρώματα της Ίριδας, ο ήχος και οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που "παλεύουν" με τη βαρύτητα του Νεύτωνα. Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσα φυσικά φαινόμενα, χρησιμοποιώντας μόνο...σαπουνόφουσκες!

Μ. Δευτέρα, Μ.Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 10.00-11.30

ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Κατασκευάζουμε ένα Μηχανικό χέρι από καλαμάκια, πνευματικές και υδραυλικές συσκευές ανύψωσης και μετάδοσης της κίνησης, μελέτη δομικής στατικής ... με marshmallows!

Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 11.30-13.00

ΠΙΕΣΗ

Ατμοσφαιρική πίεση, υδροστατική πίεση και μαθαίνουμε Φυσική...χωρίς πίεση! Ο Αρχιμήδης και ο Πυθαγόρας συναντούν τονPascal και συζητούν για τον Torricelli. Οι παρευρισκόμενοι αντιλαμβάνονται πειραματικά έννοιες σχετικές με την πίεση. 

Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 10.00-13.30

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ

Ανακαλύπτουμε βιωματικά το άτομο, με τα πρωτόνια, νετρόνια και τα ηλεκτρόνια που το αποτελούν. Ανακαλύπτουμε τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα: παράλληλα και σε σειρά, ανοιχτά, κλειστά ή και βραχυκυκλωμένα κάνουν τον ηλεκτρισμό...παιχνίδι! Συζητάμε για τους μαγνήτες και ανακαλύπτουμε τη ... φιλική σχέση του ηλεκτρισμού με το μαγνητισμό: πηνία, πυξίδες, μαγνήτες κ.α. επιστρατεύονται και μας αποκαλύπτουν πώς από τον ένα φτάνουμε στον άλλο.

Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 11.30-13.00

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (7 έως 12 ετών)

Θα δούμε την ανατολή και τη δύση του Ηλίου στο πάτο ενός ποτηριού. Θα μάθουμε για τους πυραύλους και θα δοκιμάσουμε να απογειωθούμε από τη Γη. Ύστερα θα επισκεφθούμε τη το δορυφόρο μας τη Σελήνη, θα δοκιμάσουμε να προσεδαφισθούμε με ασφάλεια στον Άρη. Από εκεί  θα κοιτάξουμε ψηλά και θα φτιάξουμε τον προσωπικό μας χάρτη του ουρανού. Θα μάθουμε για τους αστερισμούς, δηλαδή τα σχήματα που κάνουν τα αστέρια και θα κάνουμε τους δικούς μας αστερισμούς. Μπορεί και να δημιουργήσουμε τον παγωμένο πυρήνα ενός κομήτη! Όμως τι αξία έχει ένα βράδυ αφιερωμένο στην αστρονομία αν δεν  απολαύσουμε το νυχτερινό ουρανό και  τα ουράνια σώματα  μέσα από το τηλεσκόπιο του PLANETPHYSICS?

Καθημερινά 19.00-22.00 για παιδιά 7 έως 12 ετών.

Επί πλέον κράτηση 3 ευρώ-Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!

 

INFO:
PLANETPHYSICS

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984

Officialwebsite: https://www.planetphysics.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ