Σήμερα η τρίτη υπερπανσέληνος του χρόνου - Τι ώρα θα είναι ορατή από την Ελλάδα | αστρολογια , θεματα | womenonly.gr | Αστρολογία
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ / ΘΕΜΑΤΑ
10:44
7/4

Σήμερα η τρίτη υπερπανσέληνος του χρόνου - Τι ώρα θα είναι ορατή από την Ελλάδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από τις τέσσερις, συνολικά, υπερπανσελήνους που έχουμε όλη τη χρονιά. Θα είναι ροζ και μιλάμε για το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2020! Εσύ θα τη δεις;

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΜΕ, υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας σήμερα το βράδυ (7/4/2020) η Σελήνη θα πλησιάσει τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος - σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων. Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος. Η σχεδόν σύμπτωση της πανσελήνου με το περίγειο του φεγγαριού αναμένεται να οδηγήσει σε ένταση του φαινομένου των παλιρροιών.

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης θα φαίνεται απόψε να έχει και έναν συνοδό στον ουρανό, ο οποίος θα είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ