Αστρολογική δυαδικότητα: Μάθε αν ανήκεις στα ενεργητικά ή στα δεκτικά ζώδια | αστρολογια , θεματα | womenonly.gr | Αστρολογία
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ / ΘΕΜΑΤΑ
7:56
31/7

Αστρολογική δυαδικότητα: Μάθε αν ανήκεις στα ενεργητικά ή στα δεκτικά ζώδια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ίσως να γνωρίζεις ήδη σε ποιο από τα τέσσερα στοιχεία της αστρολογίας αντιστοιχεί το ζώδιό σου (Νερό, Φωτιά, Αέρας, Νερό) Αλλά ένα ακόμη πιο απλό σημείο για να ξεκινήσεις με την αστρολογία, είναι να εξοικειωθείς με τις δυαδικότητες, οι οποίες μπορούν να σου δώσουν μια γενική ιδέα για το πώς ευθυγραμμίζεται η ενέργεια κάθε ζωδίου.

Όλα τα ζώδια χωρίζονται σε δύο ομάδες δυαδικότητας, οι οποίες, μερικές φορές, είναι γνωστές και ως πολικότητες. Όπως τα στοιχεία που αναφέρονται στο τι καθοδηγεί κάθε ζώδιο και πώς συμβάλλει στον κόσμο, οι πολικότητες είναι ένας άλλος τρόπος κατηγοριοποίησης των ζωδίων. Αν κοιτάξεις τον ζωδιακό κύκλο, θα παρατηρήσεις ότι η δυαδικότητα κάποιου ζωδίου απενεργοποιεί κάποιο άλλο ζώδιο, κάτι το οποίο απεικονίζει την άμπωτη και την πλημμυρίδα ορισμένων ενεργειών καθώς οι πλανήτες ταξιδεύουν στο ζώδιο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα διπλανά ζώδια σε οποιοδήποτε ζώδιο θα είναι πάντα της αντίθετης δυαδικότητας, ενώ το αντίθετο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο θα είναι το ίδιο.

Τα λάθη στο μαγείρεμα που στερούν νοστιμιά από το φαγητό

Κάθε ζώδιο πιστεύεται ότι έχει «θετικό» ή «αρνητικό» φορτίο στην ενέργειά του, κάτι το οποίο περιγράφεται επίσης ως ενεργητικά έναντι δεκτικών ζωδίων. Αυτές οι συσχετίσεις μοιάζουν κάπως με την ταοϊστική έννοια του γιν και του γιανγκ. Τα ενεργητικά ζώδια τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στις ενέργειες και τις σκέψεις, ενώ τα δεκτικά ζώδια εστιάζονται περισσότερο στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων και των αισθητήριων εμπειριών τους.

Ποια είναι τα ενεργητικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου

Τα «ενεργητικά» ζώδια αποτελούνται από τα παθιασμένα ζώδια της φωτιάς και τα επικοινωνιακά ζώδια του αέρα: Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι. Αυτά περιγράφονται επίσης ως θετικά ζώδια.

Τα έξι ζώδια της φωτιάς και του αέρα που ανήκουν στην ενεργητική δυαδικότητα τείνουν να είναι πιο κοινωνικά, προσανατολισμένα στη δράση και επικεντρώνονται σε εξωτερικά διαδραστικό χώρο σκέψεων και κίνησης. Σχετίζονται με τον κόσμο με δυναμικό και μη παθητικό τρόπο και παίρνουν πρωτοβουλίες πιο εύκολα. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από ένα από τα ενεργητικά ζώδια είναι συνήθως πιο διεκδικητικοί, γρήγοροι και εξωστρεφείς σε σχέση με τα ζώδια της δεκτικότητας. Κατευθύνουν την ενέργειά τους στον έξω κόσμο με χειροπιαστούς τρόπους.

"Η Αλίκη Βουγιουκλάκη καταστράφηκε επειδή έπασχε από ανάγκη θαυμασμού"

Ποια είναι τα δεκτικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου

Τα «δεκτικά» ζώδια του ζωδιακού κύκλου αποτελούνται από τα ρεαλιστικά ζώδια της γης και τα συναισθηματικά ζώδια του νερού: Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς. Αυτά περιγράφονται επίσης ως αρνητικά ζώδια. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το «αρνητικό» δεν είναι κακό εδώ - απλά σημαίνει ότι η ενέργεια αυτών των ζωδίων είναι περισσότερο εστιασμένη στο εσωτερικό τους.

Τα έξι ζώδια της γης και του νερού που ανήκουν στη δεκτική δυαδικότητα τείνουν να είναι πιο εσωστρεφή, παθητικά και εστιασμένα στην εσωτερική σφαίρα των συναισθημάτων και των αισθήσεών τους. Σχετίζονται με τον κόσμο με πιο ήπιο και αργό ρυθμό και είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν παρά να πάρουν πρωτοβουλίες. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε ένα από τα δεκτικά ζώδια είναι συνήθως πιο εσωστρεφείς από τα ενεργητικά ζώδια και προτιμούν να έρχονται σε επαφή με τις συναισθηματικές τους εμπειρίες πριν λάβουν αποφάσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ