Χάπι επόμενης μέρας!

17.06.2015
Την επόμενη μέρα, δηλαδή την μέρα της ωορρηξίας έλαβα το χάπι της επόμενης μέρας και η ερώτησή μου είναι αν το χάπι θα δράσει...

Καλησπέρα θεία Λουκία. Χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σου. Με το αγόρι μου είμαστε εδώ και αρκετό καιρό μαζί και πριν από μερικές μέρες κάναμε σεξ για πρώτη φορά χωρίς προφύλαξη και τελείωσε μέσα μου ενώ ήμουν σε γόνιμη μέρα, μια μέρα πριν απο την προβλεπόμενη ωορρηξία μου. Την επόμενη μέρα, δηλαδή την μέρα της ωορρηξίας έλαβα το χάπι της επόμενης μέρας και η ερώτησή μου είναι αν το χάπι θα δράσει, διότι διάβασα κάπου ότι πρέπει να ληφθεί πριν απο την ωορρηξία.

Παρακαλώ απάντησε όσο συντομότερα γίνεται στο μήνυμα μου γιατί έχω πολύ άγχος και δεν μπορώ ακόμα να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης καθώς δεν έχω παρουσιάσει καθυστέρηση περιόδου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, στην περίπτωση σου το πρόβλημα είναι ότι η ωορρηξία δεν συμβαίνει πάντα την ίδια μέρα και ώρα και θα μπορούσες να μείνεις έγκυος αν αυτή είχε συμβεί ήδη, λίγο πριν πάρεις το χάπι.

Γι' αυτό, όταν η ύποπτη επαφή συμβεί κοντά στην ημέρα της ωορρηξίας έχει τεράστια σημασία ποιο χάπι θα διαλέξεις προκειμένου να σε καλύψει για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Βλέπεις τα χάπια παλαιότερου τύπου που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, δεν μπορούν να σε καλύψουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Αντίθετα, τα χάπια νεότερου τύπου, όπως το ellaOne που περιέχουν ulipristal acetate, είναι πιο δραστικά και σε προστατεύουν από το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ακόμα κι αν πρόκειται να κάνεις ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα από την ύποπτη επαφή.

Βέβαια, ακόμη και το ellaOne θα σε προστατεύσει καλύτερα αν το πάρεις το συντομότερο δυνατό μετά την ύποπτη επαφή, προκειμένου να του δώσεις τον απαραίτητο χρόνο να δράσει και να καθυστερήσει την απελευθέρωση του ωαρίου. Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν οι χρόνοι είναι οριακοί, όπως στην περίπτωση σου όπου μιλάμε για ένα περιθώριο ωρών.

Ελπίζω να έχεις κάνει τη σωστή επιλογή και να μην μπεις σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Γιατί βέβαια, αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο παρά να περιμένεις την εμφάνιση της περιόδου σου και αν τυχόν δεις καθυστέρηση να κάνεις ένα τεστ εγκυμοσύνης, για παν ενδεχόμενο.

Σου εύχομαι καλή τύχη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ