Τι σχέση έχει πόση ώρα κοιμάσαι με την... καρδιά σου; | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
19:00
6/12/2018

Τι σχέση έχει πόση ώρα κοιμάσαι με την... καρδιά σου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο χρόνος που ένα άτομο κοιμάται έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal, εξέτασε τα στοιχεία 116.000 ατόμων ηλικίας 35 έως 70 ετών από 21 διαφορετικές χώρες.

Τα αποτελέσματα;

Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κοιμόντουσαν έξι έως οκτώ ώρες, αυτοί που κοιμόντουσαν συνολικά οκτώ έως εννέα ώρες την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 5%.

Διάβασε επίσης: Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι με βάση την ηλικία σου

Και οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν μεταξύ εννέα και δέκα ωρών την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο 17% ενώ εκείνοι που κοιμόντουσαν πάνω από 10 ώρες την ημέρα παρουσίαζαν 41% αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή θανάτου.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης 9% αυξημένο κίνδυνο για τους ανθρώπους που κοιμόντουσαν συνολικά έξι ή λιγότερες ώρες, αλλά αυτό το εύρημα δεν ήταν στατιστικά σημαντικό.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η βέλτιστη διάρκεια του εκτιμώμενου ύπνου είναι έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα για τους ενήλικες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Chuangshi Wang.

Αυτό το διάβασες; Αυπνίες; Το στρατιωτικό τρικ που θα σε κοιμίσει σε λιγότερα από 2 λεπτά!

«Από την άλλη πλευρά, εάν κοιμάστε πολύ, για παράδειγμα περισσότερες από εννέα ώρες την ημέρα, τότε ίσως πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να ελέγξετε τη γενική κατάσταση της υγείας σας», συμβουλεύουν οι ερευνητές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ