Τι είναι το κρυολόγημα; | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
13:00
15/12/2018

Τι είναι το κρυολόγημα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

"Σημείο" των καιρών. Ιδού όλα όσα θέλεις να ξέρεις σχετικά.

Λέγοντας κρυολόγημα εννοούμε τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες οφείλονται σε μικρόβια (ονομάζονται και ιογενείς λοιμώξεις). Συνήθως περνάνε μόνες τους σε μία έως δύο εβδομάδες. 

Το κρυολόγημα συμβαίνει όταν ένα μικρόβιο (ιός) προσβάλλει τη μύτη ή το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Εμφανίζεται πάρα πολύ συχνά. Ένας ενήλικας θα έχει κρυολόγημα 2-4 φορές ανά έτος, ενώ τα παιδιά 5-6 φορές ανά έτος. Υπάρχουν πολλών ειδών ιοί, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κρυολογήματα επανέρχονται, επειδή ακριβώς η ανοσοποίηση δεν είναι δυνατή. 

Διάβασε επίης; Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα

Οι λοιμώξεις του λάρυγγα, της τραχείας και των βρόγχων είναι και αυτές πολύ συχνές. Αυτές ονομάζονται λαρυγγίτιδα, τραχειίτιδα ή βρογχίτιδα. Οι γιατροί συχνά τις αποκαλούν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και οι περισσότερες οφείλονται επίσης σε ιούς. Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του κρυολογήματος όπως είπαμε είναι ο βήχας. Είναι οξύς βήχας που συνήθως βελτιώνεται μετά από μία εβδομάδα, αλλά μπορεί και να σας ταλαιπωρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Πηγή: Medical Pharmaquality

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ