Τα 3 σημαντικά οφέλη του ανανά για την υγεία σου | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
15:19
17/6

Τα 3 σημαντικά οφέλη του ανανά για την υγεία σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο ανανάς είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα αφού έχει υπέροχη και τροπική γεύση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αναζωογονητικός και νόστιμος. Αλλά ο ανανάς περιέχει επίσης αρκετά ισχυρά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι τρεις υγιεινές δικαιολογίες για να προσθέσεις περισσότερο ανανά στη διατροφή σου!

Ο ανανάς είναι γεμάτος με βιταμίνη C

Ένα φλιτζάνι ανανά παρέχει περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Και ενώ μάλλον γνωρίζεις ότι αυτή η θρεπτική ουσία βοηθά στην υποστήριξη της ανοσίας, κάνει πολύ περισσότερα. Η βιταμίνη C βοηθά στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών σε όλο το σώμα. Επιπλέον δρα ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση και ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να έχει επίδραση στη μέση σου: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι αθλητές που δεν είχαν αρκετή βιταμίνη C έκαψαν περίπου 25% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Και η έλλειψη βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος έχει συνδεθεί με υψηλότερο σωματικό λίπος και μέγεθος μέσης.

Γονιμότητα και σύλληψη: Η νέα, αναπάντεχη βοήθεια που αυξάνει τις πιθανότητές σου
έρχεται με ένα... κύπελλο

Ο ανανάς υποστηρίζει το υγιές δέρμα

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε μαγγάνιο. (Μόνο ένα φλιτζάνι περιέχει περισσότερο από το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας). Αυτό το μέταλλο, μαζί με τη βιταμίνη C, απαιτείται για την οικοδόμηση του κολλαγόνου - ένα δομικό συστατικό του δέρματος που αποτρέπει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες.

Το μαγγάνιο λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες από το υπεριώδες φως, καθιστώντας τον ανανά ιδιαίτερα σημαντικό για κατανάλωση το καλοκαίρι.

Λεμονάτο της γιαγιάς: Τα μυστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά

Ο ανανάς προάγει την υγιή πέψη

Εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να προσθέσεις φρέσκο ​​ανανά σε ζελέ ξέρεις ότι απλά δεν θα λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο διασπά τη ζελατίνη στα δομικά στοιχεία του αμινοξέος, εμποδίζοντας το να γίνει ή να παραμείνει στέρεο. Για τον ίδιο λόγο, ο ανανάς χρησιμοποιείται συχνά σε μαρινάδες, για να βοηθήσει να μαλακώσει το κρέας. Και το ένζυμο δεν επηρεάζει απλώς το μαγείρεμα καθώς εάν τρως ανανά μαζί με ένα γεύμα, η βρομελίνη μπορεί να σε βοηθήσει να αφομοιώσεις τις πρωτεΐνες, μειώνοντας ενδεχομένως το φούσκωμα, τη δυσπεψία και τη ραθυμία. Οι φυτικές ίνες στον ανανά βοηθούν επίσης στη διατήρηση της κανονικότητας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ