Ποιος είναι ο «ύποπτος» που παραμονεύει στο μπάνιο σου | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
15:45
24/12/2021

Ποιος είναι ο «ύποπτος» που παραμονεύει στο μπάνιο σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οκτώ με δέκα λεπτά. Αυτή είναι η μέση διάρκεια του ντους για τους περισσότερους ανθρώπους. Σε αυτά τα λεπτά, δεκάδες λίτρα νερό ρέουν πάνω μας, χωρίς ποτέ όμως να έχουμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με οποιονδήποτε τρόπο τον οργανισμό μας. Τα πράγματα, όμως δεν είναι τόσο απλά.

Κάνοντας μπάνιο, συνήθως με ζεστό νερό, ανοίγουν οι πόροι του δέρματός μας, και αυτό με τη σειρά του απορροφά πιο εύκολα τα στοιχεία που βρίσκονται στο νερό. Επίσης, όση ώρα βρισκόμαστε στο μπάνιο, εισπνέουμε τους υδρατμούς που έχουν παραχθεί από το ντους και μαζί με αυτούς οτιδήποτε μπορεί να περιέχεται στο νερό.

Αν αναλογιστούμε τώρα ότι ο μέσος άνθρωπος κάνει μπάνιο από δύο ως τέσσερις φορές την εβδομάδα, γίνεται κατανοητό πόσο συχνά και παρατεταμένα εκτίθεται το σώμα μας στο νερό.

 

Το νερό του ντους δεν είναι πάντα τόσο “αθώο”

Αν και το νερό του δικτύου πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, η ποιότητά του συχνά υποβαθμίζεται από διάφορες αιτίες. Ο υδροφόρος ορίζοντας μπορεί να μολυνθεί από χημικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, καθώς και παθογόνα από τα ανθρώπινα λύματα. Το νερό μπορεί να περιέχει και βαρέα μέταλλα στη “φυσική”, αφιλτράριστη μορφή του, από μόλυβδο μέχρι αρσενικό.

Δεν θα πρέπει, επιπλέον, να ξεχνάμε και τυχόν ίχνη επιβλαβών μετάλλων που εισέρχονται στο νερό από το απαρχαιωμένο ή και κακοσυντηρημένο δίκτυο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές. Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού, ένα στοιχείο που υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία μας.

Το χλώριο και τα παράγωγά του μπορούν να είναι βλαβερά για το δέρμα μας, προκαλώντας ξηρότητα, ερεθισμούς και δερματίτιδες. Από την αντίδραση του χλωρίου με οργανικές ενώσεις στο νερό ευνοείται ο σχηματισμός τριαλομεθανίων (ΤHMs), όπως το χλωροφόρμιο, το οποίο με τη σειρά του είναι ιδιαίτερα τοξικό.

Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους, άλλωστε, που πάντα πρέπει να κάνουμε μπάνιο βγαίνοντας από μια πισίνα.

 

Φίλτρο νερού μπάνιου: πολυτέλεια ή προστασία;

Σύμφωνα με έρευνες, ανάλογα με το χρόνο που εκτίθεται το ανθρώπινο σώμα στο νερό του ντους, αυξάνεται σημαντικά η ποσότητα χλωροφορμίου και άλλων παραγώγων (πχ. αλοκετόνες) που απορροφώνται από το δέρμα και μπαίνουν στο σώμα με την αναπνοή. Υπάρχουν λοιπόν βάσιμοι λόγοι να αναζητούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι το νερό του μπάνιου μας, που “αγγίζει” το σώμα μας τόσο συχνά και τόσο πολύ, είναι καθαρό και ασφαλές.

Μια επένδυση σε ένα φίλτρο νερού για το μπάνιο είναι αρκετή για να μας δώσει την προστασία που χρειαζόμαστε. Το ίδιο κάνουν πολλοί καταναλωτές άλλωστε, με το νερό βρύσης για κατανάλωση ή για γενικότερη χρήση στην κουζίνα, επιλέγοντας ένα φίλτρο που τοποθετείται απευθείας στη βρύση ή ένα φίλτρο άνω πάγκου. Έτσι κι αλλιώς, λύσεις όπως το εμφιαλωμένο νερό ή -παλιότερα- το βράσιμο του νερού, αποδεικνύονται δύσχρηστες και ακριβές.

 

Star 7300: η έξυπνη πρόταση από τη Nanofilter

Ένα υψηλής ποιότητας φίλτρο νερού για το μπάνιο πρέπει να απομακρύνει το χλώριο και τυχόν επιβλαβή βαρέα μέταλλα, ώστε το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Τόσο κατά τη διάρκεια της επαφής με το δέρμα μας, όσο και στο βαθμό που εισπνέουμε τους υδρατμούς του μέσα στον κλειστό χώρο του μπάνιου.

 

Η Nanofilter διαθέτει στην ελληνική αγορά το φίλτρο για το ντους, Star 7300, με σύστημα τριπλής διήθησης που συνδυάζει τρεις μεθόδους καθαρισμού:

  1. Στρώμα από βαμβάκι-πολυεστέρα (PP Cotton), από τις μικρές οπές του οποίου συγκρατούνται σωματίδια άμμου, σκουριάς, ελαφρά στερεά και μια σειρά μικροοργανισμών.
  2. Ίνες ενεργού άνθρακα, με απόδοση έξι (6) φορές μεγαλύτερη από τον συνήθη άνθρακα. Απομακρύνουν ίχνη φυτοφαρμάκων και οργανικά υλικά, ενώ βελτιώνουν την οσμή του νερού.
  3. Υλικό αποξείδωσης, που μέσω ηλεκτροχημικής αντίδρασης, μετατρέπει το χλώριο σε οξυγόνο και ιόντα χλωρίου, τα οποία είναι ακίνδυνα για το σώμα μας.

Το φίλτρο νερού μπάνιου Star 7300 συγκρατεί αποτελεσματικά, σε ποσοστό ως και 99% το χλώριο και παράγωγά του, ενώ σε ποσοστό ως και 95 % συγκρατεί τυχόν ίχνη φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά.

Επιπλέον, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (30.000 λίτρα), πιστοποίηση από φορείς όπως ο FDA και η SGS, ενώ είναι πολύ πρακτικό στη χρήση, καθώς ο σχεδιασμός του:

  • Επιτρέπει άνετη ροή νερού, με αντοχή πίεσης έως 80 PSI, χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος.
  • Βοηθά στην αποφυγή διαρροών από τη συσκευή.
  • Περιλαμβάνει έξυπνο σύστημα ένδειξης για το χρόνο που το φίλτρο χρειάζεται αντικατάσταση.

 

Τεχνολογία Nanofilter: ασφαλές και καθαρό νερό για εμάς και την οικογένειά μας

Η Nanofilter διαθέτει στην ελληνική αγορά οικιακά φίλτρα νέας γενιάς, που βιδώνονται απευθείας πάνω στη βρύση, καθώς και φίλτρα άνω πάγκου, με υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο. Ανάμεσα στα προϊόντα της ξεχωρίζουν τα φίλτρα που βασίζονται στην πρωτοποριακή ρωσική νανοτεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πανίσχυρα βιομηχανικά συστήματα καθαρισμού.

Το νερό που χρησιμοποιούμε καθημερινά, και το οποίο σε μεγάλες ποσότητες έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας, πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Γι’ αυτό και η αγορά ενός φίλτρου νερού δεν είναι μια απλή υπόθεση. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ασφαλές, καθαρό νερό για εμάς και την οικογένειά μας, όλο το χρόνο, αξίζει να εμπιστευτούμε μια εταιρεία με εξειδίκευση και γνώση, όπως η Nanofilter.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ