Να πίνεις γάλα ή να μην πίνεις; Ιδού η απορία | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
15:21
24/11/2014

Να πίνεις γάλα ή να μην πίνεις; Ιδού η απορία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι να πιστέψεις και τι όχι; Το γάλα κάνει κάλό ή μήπως όχι; 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Το γάλα περιέχει μια σειρά θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του φωσφόρου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Β12. Οι γιατροί επισημαίνουν στα παιδιά και στις γυναίκες να καταναλών

Το γάλα περιέχει μια σειρά θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του φωσφόρου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Β12. Οι γιατροί επισημαίνουν στα παιδιά και στις γυναίκες να καταναλώνουν γάλα, στα πρώτα για σωστή ανάπτυξη και σε εμάς για πρόληψη και μείωση του κινδύνου για εμφάνιση οστεοπώρωσης, καρκίνου του μαστού αλλά και καρδιακής νόσου. Από την άλλη, το γάλα είναι το μόνο που επιτρέπουν οι οδοντίατροι - αλλά κι οι διαιτολόγοι - μεταξύ των γευμάτων.

Πρόσφατες μελέτες, ωστόσο, απειλούν την καλή φήμη του γάλακτος. Σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο British Medical Journal, παρακολούθησε περισσότερες από 61.000 γυναίκες και 45.000 άνδρες για ηλικίας μεταξύ 13 και 22 ετών. Οι ερευνητές βρήκαν έναν περίεργο συσχετισμό: όσες γυναίκες έπιναν περισσότερο από ένα ποτήρι γάλα την ημέρα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο καταγμάτων ενώ στην περίπτωση των ανδρών υπήρχε οριακή αύξηση κινδύνου για καρδιοπάθεια.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ