Έρχεται το ρομπότ-κάψουλα που θα καταπίνουμε για να μας... σκανάρει εκ των έσω | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
15:00
18/12/2018

Έρχεται το ρομπότ-κάψουλα που θα καταπίνουμε για να μας... σκανάρει εκ των έσω

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το μέλλον της ιατρικής μπορεί να είναι εδώ: Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αναφέρουν ότι έχουν κατασκευάσει μια πόσιμη κάψουλα που μπορεί να καταγράφει δεδομένα για την υγεία μας και να δίνει πληροφορίες μέσω Bluetooth.

Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες παθήσεις, και κυρίως εκείνες που απαιτούν μακροχρόνια χορήγηση φαρμάκων. Θα μπορεί επίσης να διαγνώσει λοιμώξεις, αλλεργίες και άλλες διαταραχές και στη συνέχεια να απελευθερώσει κάποιο φάρμακο αν χρειαστεί.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το κρυολόγημα;

Η κάψουλα προωθεί το υλικό που καταγράφει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και παραμένει για ένα μήνα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Έπειτα, διασπάται μόνη της και αποβάλλεται μέσω της πεπτικής οδού.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Advanced Materials Technologies», ανέφεραν ότι η κάψουλα μπορεί να επικοινωνεί ασύρματα και με άλλες ιατρικές συσκευές, τις οποίες ο ασθενής είτε φοράει, είτε έχουν εμφυτευθεί μέσα του.

Διάβασε κι αυτό: Εσύ ξέρεις γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί στο καπάκι της τουαλέτας πριν καθίσεις;

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Ν. Μ.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ