Απαγορεύτηκε το μαρούλι σε ΗΠΑ και Καναδά -Φόβοι για επιδημία | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
13:37
23/11/2018

Απαγορεύτηκε το μαρούλι σε ΗΠΑ και Καναδά -Φόβοι για επιδημία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ και τον Καναδά για το μαρούλι ρομάνα καθώς οι αρχές ζήτησαν από το κοινό να σταματήσει την κατανάλωση του. Ο λόγος είναι η μαζική εμφάνιση κρουσμάτων λοιμώξεων από το βακτήριο E.Coli σε 11 αμερικανικές πολιτείες από τις αρχές Οκτωβρίου, με το μαρούλι ρομάνα να θεωρείται ο βασικός «ένοχος».

Συγκεκριμένα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας μια αρκετά αυστηρή γλώσσα και συνιστώντας στους καταναλωτές να μην τρώνε κανένα μαρούλι ρομάνα και οι πωλητές και τα εστιατόρια να μην πωλούν ούτε να σερβίρουν κανένα, «μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτό που έχει ξεσπάσει».

Διάβασε επίσης: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

«Εάν υπάρχει μαρούλι ρομάνα στο σπίτι σας, το CDC σας προτρέπει να το πετάξετε» αναφέρει η ανακοίνωση. «Αυτό ισχύει για όλα τα μαρούλια ρομάνα καθώς ακόμα και για τις έτοιμες σαλάτες που νομίζετε ότι μπορεί να περιέχουν το συγκεκριμένο μαρούλι.Το CDC σας προτείνει ακόμη να πλένετε και να καθαρίζετε τα συρτάρια των ψυγείων όπου μπορεί να έχουν αποθηκευτεί τα ρομάνα».

Αυτό ακούγεται σοβαρό θα λέγαμε, αν και, ουσιαστικά η απογόρευση δεν αφορά στη δική μας αγορά.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά, πάντως, έχει αναφέρει παρόμοιες περιπτώσεις στο Οντάριο και το Κεμπέκ, ενώ το τραπέζι των Ευχαριστιών χθες (22/1/2018) μάλλον δεν είχε πράσινη σαλάτα!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ