5 συμβουλές για την υγεία του στήθους σου | αρμονικη ζωη , υγεία | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΥΓΕΙΑ
12:17
2/7/2013

5 συμβουλές για την υγεία του στήθους σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πολλές γυναίκες αμελούν την φροντίδα τους στήθους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους ενώ παράλληλα δε φροντίζουν για την εικόνα τους.

Η υγεία των μαστών δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη γι΄αυτό δεν πρέπει να αμελείς την αυτοεξέταση και τη φροντίδα του. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές

1. Βρες το σωστό μέγεθος σουτιέν

Με την πάροδο των χρόνων, την εγκυμοσύνη ή την αυξομοίωση των κιλών, το στήθος μπορεί να… κρεμάσει ή να χαλαρώσει. Για να αποφύγεις αυτό το ενδεχόμενο, φρόντισε να διαλέξεις σωστούς στηθόδεσμους που θα κρατήσουν το στήθος στη θέση του, υποστηρίζοντά το. Το παραπάνω θα σε γλιτώσει από αρκετούς μπελάδες, προλαμβάνοντας προβλήματα όπως ο πόνος στην πλάτη. Ωστόσο, μην ξεχνάς πως το σουτιέν εκτός από χαλαρό δεν πρέπει να σε πιέζει. Μάθε πως θα διαλέξεις το σωστό νούμερο σουτιέν πατώντας εδώ.

2. Μην ξεχνάς την αυτοεξέταση

Ένα από τα σημαντικότερα για την διατήρηση της υγείας μας είναι η πρόληψη. Μην ξεχνάς να ελέγχεις τακτικά το στήθος σου με αυτοεξέταση ώστε να βεβαιώνεσαι πως όλα είναι φυσιολογικά. Μάθε πώς θα κάνεις την αυτοεξέταση πατώντας εδώ.

3. Αν έχεις οποιαδήποτε ανησυχία, έλεγξέ τη

Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη. Με την υγεία δεν παίζουμε γι΄αυτό αν παρατηρήσεις οτιδήποτε μη φυσιολογικό, κλείσε ραντεβού με το γιατρό. Η συνττριπτική πλειοψηφία των εξογκομάτων που μπορεί να ψηλαφήσεις είναι ακίνδυνα, ωστόσο, πρέπει να αποκλείσεις κάθε πιθανότητα.

4. Μην αμελείς τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο

Εκτός από το τεστ ΠΑΠ και τον υπέρηχο, ο γιατρός στο θα εξετάσει το στήθος σου. Αν το αμελήσει ή το ξεχάσει, ζήτα μόνη σου να σου κάνει την εξέταση με ψηλάφηση και συζήτα μαζί του όλες τις ανησυχίες σου, λύνοντας κάθε απορία. Τέλος, αν υπάρχει στην οικογένεια ιστορικό καρκίνου του μαστού, μην το αποκρύψεις καθώς ο γιατρός πρέπει να το γνωρίζει.

5. Πρόσεξε το βάρος σου

Ακούγεται τρελό, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος πίσω από αυτό! Οι παχιές γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Εκτός αυτού, η υπερβολική συγκέντρωση λίπους στους μαστούς μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση. Προσπάθησε να διατηρείς το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα τόσο για την υγεία του στήθους σου, όσο και για την εικόνα του. Ένα σφριγηλό και στητό στήθος είναι πάντα προτιμότερο, σωστά; 

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ