Το άγχος είναι πιθανόν να παίξει ρόλο στο φύλο του μελλοντικού μωρού σου | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
8:00
16/6

Το άγχος είναι πιθανόν να παίξει ρόλο στο φύλο του μελλοντικού μωρού σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι πιθανότητες να μείνει μια γυναίκα έγκυος είναι 31% εάν δοκιμάσει να συλλάβει μια ημέρα πριν από την ωορρηξία και 33% εάν δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Το άγχος παίζει τεράστιο ρόλο στις πιθανότητες της σύλλυψης και αυτό είναι γνωστό, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών, φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στο φύλο του μωρού.

Το άγχος μπορεί να είναι κάτι που επηρεάζει το φύλο του μελλοντικού μωρού σου

Η «φυσική» αναλογία κατά τη γέννηση είναι περίπου 105 αγόρια ανά 100 κορίτσια, αλλά μόνο το ένα τρίτο των γυναικών που εμφάνισαν στρες, όπως αυξημένα επίπεδα ορμονών, σάκχαρο στο αίμα, αλλαγές στο σωματικό βάρος και ακόμη και δείκτες φλεγμονής, γέννησαν αγόρι, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της Margaret McCarthy, ερευνήτριας στο τμήμα Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο PNAS της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι πιέσεις της καθημερινής ζωής, σύμφωνα με την έρευνα, μπορούν να επηρεάσουν το φύλο του μωρού στη μήτρα. Σε ορισμένες μελέτες, ειδικοί παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που βιώνουν οποιοδήποτε είδος άγχους είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Δεν θεωρούν αυτή την αιτία ότι επηρεάζει κατά 100% το φύλο, αλλά λένε ότι είναι ένας από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να ληφθεί υπ όψιν κατά τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης.

Αν τώρα είσαι έγκυος και δεν ξέρεις ακόμη το φύλο του μωρού σου, πάτησε εδώ και διάβασε για τα "σημάδια" που αναγνώριζαν οι "παλιές". Κάτι ήξεραν εκείνες. 

Το ψυχολογικό άγχος επηρεάζει περισσότερο

Το σωματικό και συναισθηματικό στρες μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αποκτήσει μια γυναίκα αγόρι, επειδή τα αρσενικά είναι πιο ευάλωτα σε δυσμενείς προγεννητικές συνθήκες. Υπάρχει ακόμη περισσότερη έρευνα που λέει ότι τα αρσενικά έμβρυα είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν.

Μετά από προσεκτική μελέτη, παρατηρήθηκε ότι η γέννηση αγοριών ήταν στο 56% σε υγιείς γυναίκες, 40% σε ψυχολογικά αγχωμένες γυναίκες και μόλις το 31% σε σωματικά αγχωμένες μητέρες.

Η κοινωνική υποστήριξη είναι σημαντική κατά τον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης

Όσο περισσότερη κοινωνική υποστήριξη έλαβε μια μητέρα, τόσο μεγαλύτερες ήταν οι πιθανότητες να κάνει αγόρι, κατέληξαν οι ερευνητές μετά από αρκετές μελέτες.

Τρεις διαφορετικές πτυχές της κοινωνικής υποστήριξης είναι αυτές που κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται λιγότερο άγχος.

  • Να έχουν ανθρώπους να μιλήσουν
  • Να έχουν ανθρώπους να περάσουν χρόνο μαζί τους
  • Να έχουν ανθρώπους στους οποίους να βασίζονται για βοήθεια

Το σωματικό άγχος αναφέρθηκε επίσης ως κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το φύλο του μελλοντικού μωρού, αλλά η κοινωνική υποστήριξη ασκεί τεράστια βιολογική επίδραση στην υγεία της μητέρας.

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής και ήρεμη και καλό είναι να εξασκηθείς στη χαλάρωση για να προστατευθείς από το επιπλέον άγχος, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ