Τα σημάδια ευφυϊας που κανείς δε μπορεί να προσποιηθεί | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
8:00
17/3

Τα σημάδια ευφυϊας που κανείς δε μπορεί να προσποιηθεί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα σημεία που δείχνουν πως έχεις υψηλή νοημοσύνη

Τι εννοούμε όταν χαρακτηρίζουμε κάποιον έξυπνο και ποια είναι τα σημάδια ευφυΐας που μπορούν να δείξουν ότι, πράγματι, κάποιος είναι σπιρτόζος;

Δες και αυτό: Online shopping: Πότε μπορεί να καταλήξει σε πάθηση ψυχικής υγείας

 

Αν και υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς να θεωρήσεις κάποιον έξυπνο – από το ακαδημαϊκό background μέχρι το τεστ IQ -, κάποιες γενικές έρευνες έχουν δείξει πως η ευφυΐα δεν είναι απλά ένα έμφυτο χαρακτηριστικό.

Μαθαίνεις από τα λάθη σου
Οι έξυπνοι άνθρωποι αποδέχονται τις αποτυχίες τους και επαναπροσδιορίζουν γρήγορα τους στόχους τους. Αν και τα λάθη και τα ελαττώματα μπορού να προκαλούν σύγχυση, οι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να γίνουν καλύτεροι.

Αυτό το είδες; Οι 5 βασικοί παράγοντες που σου αποσπούν την προσοχή και τι να κάνεις για τον καθένα

 

Βλέπεις και τις δύο πλευρές
Όταν ένας άνθρωπος είναι πραγματικά έξυπνος μπορεί να αναλύσει και να συζητήσει κάθε πτυχή ενός ζητήματος. Ο Travis Bradberry, συγγραφέας του βιβλίου Emotional Intelligence 2.0, εξηγεί πως αν κάποιος είναι σκεπτικός και καλά πληροφορημένος, πιθανόν δεν προσποιείται πως είναι έξυπνος. Αντιθέτως, αν κάποιος είναι παθιασμένος και γνώστης πάνω σε ένα θέμα αλλά μόνο από τη δική του οπτική, τότε μάλλον δεν έχει ασχοληθεί με τις υπόλοιπες πλευρές του ζητήματος.

Είσαι ένθερμη αναγνώστρια
Αν κάποιος δεν γνωρίζει τις πηγές του αλλά επιμένει πάνω σε μία άποψη χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, μάλλον, δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται. Ένας απλός τρόπος για να το ελέγξεις είναι να τον ρωτήσεις ποιο είναι το χόμπι του. Έρευνα δείχνει πως το διάβασμα βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, την ικανότητα στην επικοινωνία και τη συγκέντρωση.

Διάβασε επίσης: Αυτός είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείς τα άγχη και τις ανησυχίες σου

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ