Ποια διάσημη σου μοιάζει στον χαρακτήρα;(Μέρος Α) | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
15:09
3/5/2016

Ποια διάσημη σου μοιάζει στον χαρακτήρα;(Μέρος Α)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες αλήθειες για την προσωπικότητά σου; Είναι μύθος ή πραγματικότητα; Μάθε τι τύπος ή μείγμα προσωπικότητας είσαι και με ποιες διάσημες είστε αδελφές ψυχές! Θα εντυπωσιαστείς με τις ομοιότητες…

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες αλήθειες για την προσωπικότητά σου; Είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία υπάρχουν πέντε στοιχεία που επηρεάζουν τη ζωή μας: το ξύλο, το νερό, η φωτιά, η γη και το μέταλλο. Ο καθένας από εμάς έχει ένα μείγμα των δύο αυτών στοιχείων που αποτυπώνονται στο πρόσωπό, με ένα από αυτό να είναι περισσότερο κυρίαρχο. Το πρόσωπο λοιπόν φαίνεται πως είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας προδίδοντας στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Μάλιστα, η σύνθεση διαφορετικών χαρακτηριστικών δίνει πάντα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις στοιχεία από διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, μπερδεύοντας κατά πολύ τους γύρω σου.

Μάθε τι τύπος ή μείγμα προσωπικότητας είσαι και με ποιες διάσημες είστε αδελφές ψυχές! Θα εντυπωσιαστείς με τις ομοιότητες…

Τι τύπος προσωπικότητας είσαι; Μάθε το σητν επόμενη σελίδα 

 

Τι τύπος προσωπικότητας είσαι;

Μάθε το

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κάθριν Μίντλετον και η διάσημη ηθοποιός Κέητ Γουίνσετ έχουν ένα τυπικό πρόσωπο «Γη». Το προεξέχον σαγόνι, το βαθύ βλέμμα και τα μεγαλούτσικα φρύδια δείχνουν πίστη και εργατικότητα.

ΓΗ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Πλατύ σαγόνι, μεγάλο μέτωπο, μικρή μύτη, μεγάλα φρύδια δίχως μεγάλη καμπύλη και μεγάλα μάτια.

Διάσημες με προσωπικότητα ΓΗ: Η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν Μίντλετον, Κέητ Γουίνσλετ

Τι προδίδει το πρόσωπό ΓΗ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι μεθοδική, πρακτική και προσγειωμένη. Ο ντροπαλός και κλειστός σου χαρακτήρας σε εμποδίζει να ανοιχτείς εύκολα αλλά από τη στιγμή που θα αφήσεις κάποιον να μπει στη ζωή σου, θα είσαι απόλυτα πιστή Πηνελόπη και έμπιστη φίλη.

Από την άλλη, όντας γήινη, είσαι μια αδιόρθωτη ζηλιάρα και δύσκολα συγχωρείς την προδοσία. Ακόμη και αν το κάνεις, θα σου πάρει αρκετό χρόνο, αφού πρώτα πρέπει να σταθμίσεις τα δεδομένα κατά τρόπο ώστε η ζυγαριά να γείρει προς τη συγχώρεση.

Πατάς γερά στη γη και γι΄αυτό δεν κάνεις τίποτα με βιασύνη και δίχως να το εξετάσεις βαθιά ενώ δε σε ενδιαφέρουν οι γρήγορες λύσεις καθώς προτιμάς να κάνεις τα πράγματα με το ρυθμό και τον τρόπο που εσύ επιθυμείς. Τέλος, έχεις μια ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης και μια σαφή εικόνα του τι είναι σωστό και τι λάθος.

 

Αυθόρμητες, περιπετειώδεις, κοινωνικές και εξωστρεφείς, οι Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Κάιλι Μινόνγκ, Αντζελίνα Τζολί και Μπιγιονσέ είναι σκέτη «Φωτιά».

ΦΩΤΙΑ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Στρογγυλά γεμάτα μάγουλα, μεγάλα λαμπερά μάτια, μεγάλη γνάθος, μυτερό πηγούνι, πλούσια χείλη.

Διάσημες με προσωπικότητα ΦΩΤΙΑ: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Κάιλι Μινόνγκ, Αντζελίνα Τζολί, Μπιγιονσέ

Τι προδίδει το πρόσωπό ΦΩΤΙΑ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι γεννημένη για να είσαι διάσημη! Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί με το στοιχείο της φωτιάς όχι μόνο διαπρέπουν στη βιομηχανία του θεάματος, άλλα έχουν συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, λόγω της έντονης και άστατης πολλές φορές ζωής τους. Αυθόρμητη, περιπετειώδης, κοινωνική και εξωστρεφής, ζητάς συνεχώς την προσοχή και τα κοπλιμέντα και απολαμβάνεις εις το έπακρον τη ζωή. Τις περισσότερες φορές, δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου ενώ προτιμάς να απολαμβάνεις τη στιγμή, ακόμη και αν αργότερα το μετανιώσεις. Αγαπάς τη δράση και αν αυτή λείπει, θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να την επαναφέρεις στη ζωή σου.

Είσαι ανοιχτό βιβλίο για τους φίλους και τους γνωστούς καθώς δε φοβάσαι να εξωτερικεύσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Ακόμη και αν δεν συμπαθείς κάποιον θα το δείξεις δίχως δεύτερη σκέψη, αγνοώντας τις επιπτώσεις. Είσαι επίσης λάτρης της διασκέδασης και της έντονης ζωής και περιβάλλεσαι πάντα από πολλούς καλούς φίλους. Μερικές φορές, ωστόσο, το διαβολάκι που βρίσκεται μέσα σου μπορεί να σε οδηγήσει στην καταστροφή αφού λατρεύεις να φλερτάρεις με τον κίνδυνο. Πρόσεχε μόνο μην καείς και μη χάσεις από δίπλα σου όλους όσους αγαπάς, προδίδοντας την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν.

"Ξύλινο" χαρακτήρα προδίδει το πρόσωπο της Τζένιφερ Ανιστον, της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και της Μαντόνα, κάτι που ίσως είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους.

ΞΥΛΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Μεγάλο μέτωπο, διακριτικό σαγόνι, μεγάλα μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, μεγάλη ίσια μύτη, λεπτά χείλη.

Διάσημοι με χαρακτήρα ΞΥΛΟ: Τζένιφερ Ανιστον, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαντόνα

Τι προδίδει το πρόσωπό ΞΥΛΟ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι ανεμοστρόβιλος! Παρορμητική και φιλόδοξη παρασύρεις τα πάντα στο πέρασμά σου. Έχεις μια απίστευτη ενεργητικότητα και όρεξη για ζωή ενώ η έντονη δραστηριότητά σου και η συνεχής παραγωγή νέων ιδεών σε κάνουν ακαταμάχητη και μοναδική. Είσαι ανυπόμονη και θέλεις συνεχώς να καταπιάνεσαι με καινούρια πράγματα, γρήγορα όμως βαριέσαι.

Σε πολλές περιπτώσεις η υπέρμετρη φιλοδοξία σου σε κάνει αδίστακτη και παρά τις αντιρρήσεις του περιβάλλοντός σου θα πράξεις αυτό που εσύ θεωρείς σωστό ή καλό για την προσωπική σου εξέλιξη. Δε φοβάσαι το άγνωστο και έχεις τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να σε ανταγωνιστεί και να τα βάλει μαζί σου. Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου, θα δει τον κακό εαυτό σου καθώς σαν αγριόγατα θα βγάλεις τα νύχια σου υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά σου. Η όρεξή σου για ζωή και ο έντονος χαρακτήρας σου σαγηνεύουν τους γύρω σου, πρόσεξε όμως διότι αν το παρακάνεις μπορεί να κάνεις τον αγαπημένο σου να νιώσει ότι πνίγεται!

Αν δεν αναγνώρισες στον εαυτό σου τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσώπου, διάβασε στο Μέρος Β του άρθρου, τι χαρακτήρα προδίδουν τα στοιχεία "Νερό" και "Μέταλλο, πατώντας εδώ.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ