Μήπως είσαι γκαντέμω; | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
15:42
12/3/2009

Μήπως είσαι γκαντέμω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αντί να καταριέσαι την τύχη σου, κάνε και κανένα σέρβις πού και πού!
Αντί να καταριέσαι την τύχη σου, κάνε και κανένα σέρβις πού και πού!
Παρασκευή και 13 και πάλι σήμερα! Πολλές γκαντέμικες ημέρες μαζεύτηκαν αυτή τη χρονιά και έχεις αρχίσει να ανησυχείς: είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω; Eίναι απλά Παρασκευή και 13 ή είμαι γκαντέμω; Μην το βάζεις κάτω. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η τύχη σου δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη σε σχέση με κάποιαν άλλη. Γι' αυτό και υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιστρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα.

Παρασκευή και 13 και πάλι σήμερα! Πολλές γκαντέμικες ημέρες μαζεύτηκαν αυτή τη χρονιά και έχεις αρχίσει να ανησυχείς: είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω; Eίναι απλά Παρασκευή και 13 ή είμαι γκαντέμω; Μην το βάζεις κάτω. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η τύχη σου δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη σε σχέση με κάποιαν άλλη. Γι' αυτό και υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιστρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα.

Σταμάτα να πιστεύεις πως ότι σου συμβαίνει στη ζωή είναι συνέπεια της τύχης (ατυχίας), του πεπρωμένου,της μοίρας, των υπερφυσικών δυνάμεων, και γενικά να ευθύνονται όλοι και όλα εκτός από εσένα.

Εν έτη 2009 είναι λίγο μοιρολατρικό να υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή ελάχιστα πράγματα για να αλλάξουν την ζωή τους. Εξαιτίας αυτών των πεποιθήσεων, πολλά άτομα (ανάμεσά τους κι εσύ), πιστεύεις σε οποιαδήποτε πρόληψη και ρίχνεις σε αυτήν το βάρος της αποτυχίας που μπορεί να έρθει στη ζωή σου.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά: πιστεύουν πώς ότι κι αν συμβεί στη ζωή τους (θετικό ή αρνητικό), είναι αποτέλεσμα κάποιας δικής τους πράξης και όχι του σύμπαντος. Ακόμα κι αν τους συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός, πιστεύουν πως αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά σημασία έχει ο τρόπος που αντιδράς στην αλλαγή αυτή.

Αν πιστεύεις ότι είσαι κακότυχη: όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, μην μένεις στατική. Ψάξε τον τρόπο για ν' αλλάξεις την τροπή των πραγμάτων. Μην χάνεις πολύτιμη ενέργεια στο να διαμαρτύρεσαι για την κακή τύχη που σε ακολουθεί. Αφού περάσει η μπόρα, μάθε από τα λάθη σου, προσπάθησε να αποφύγεις τα ίδια σφάλματα, διόρθωσε λάθη και παραλείψεις και συνέχισε να ζεις τη ζωή σου κανονικά.

Άλλωστε, κανείς δεν γεννιέται τυχερότερος ή πιο άτυχος από άλλους: μπορεί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να σου συμβούν πολλές αναποδιές, αλλά αν δεις τα πράγματα σε μια μακρόχρονη προοπτική, οι αναποδιές που σου συμβαίνουν δεν είναι περισσότερες ή λιγότερες από αυτές των γύρω σου, γνωστών ή αγνώστων. Ενώ, σημασία έχει και το τι αναγνωρίζεις ως κακοτυχία και αναποδιά. Για παράδειγμα, για εσένα ένα σπασμένο πόδι είναι ευκαιρία για ξεκούραση στο σπίτι, ενώ για έναν ποδοσφαιριστή μπορεί να σημάνει το τέλος της καριέρας του.

Θυμήσου ότι αν δώσεις αξία σε κάτι ασήμαντο, θα πάρει τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό σου: αν επικεντρωθείς σε όλα τα στραβά που συμβαίνουν στη ζωή σου και ειδικά αν τα βλέπεις σαν γκαντεμιά που δεν μπορείς να αποφύγεις, θα απογοητευτείς και θα παραδοθείς άνευ όρων στην γρουσουζιά. Στο τέλος, θα είσαι τόσο πεπεισμένη πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου, που όλο θα βλέπεις αναποδιές (μικρές ή μεγαλύτερες) ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν.

Οι χαμένοι στη ζωή είναι εκείνοι που έχουν πειστεί ότι θα αποτύχουν, πριν ακόμα ξεκινήσουν κάποια προσπάθεια. Σπάνια μάλιστα, καταλαβαίνουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην αποτυχία, μερικοί από τους οποίους μπορεί να ήταν η τεμπελιά, η έλλειψη ικανοτήτων ή η χαζομάρα και όχι η γκαντεμιά ή μα μαύρη γάτα που έτυχε να βρεθεί στο δρόμο σου.

Για να βελτιώσεις την τύχη σου: αποφάσισε πώς ότι και να γίνει από εδώ και μπρος είναι αποτέλεσμα της δικής σου δράσης και κανενός άλλου. Έπειτα, δώσε την προσοχή σου στις ικανότητες και στα ταλέντα που διαθέτεις. Η μοίρα σου στηρίζεται στις επιλογές που θα κάνεις ΕΣΥ και μόνο εσύ. Τελικά, η τύχη σου θα είναι αυτή που θα επιλέξεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ