Ξεχνάς; Κάνε σεξ να βρεις την υγεία σου | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
9:27
2/4/2016

Ξεχνάς; Κάνε σεξ να βρεις την υγεία σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ξέχνα τα σταυρόλεξα. Η λύση για τη μνήμη είναι σεξ

Συνήθως οι γιατροί προτείνουν σουντόκου, παζλ και σταυρόλεξα για την εξάσκηση του εγκεφάλου και τη διατήρηση της μνήμης. Νέα επιστημονική έρευνα όμως βρίσκει ακόμη πιο αποτελεσματικό φάρμακο που δεν είναι άλλο από το... σεξ! 

Οργασμός, η καλύτερη προπόνηση για το μυαλό 

Όπως λένε οι ειδικοί, ένας οργασμός "προπονεί" πιο αποτελεσματικά το μυαλό ακόμη κι από ένα σταυρόλεξο ή παζλ. Η επίλυση ενός παζλ ενεργοποιεί ένα μόνο μικρό μέρος του εγκεφάλου ενώ η σεξουαλική κορύφωση δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο συνολικά.

Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τον οργασμό με την μείωση του πόνου, αλλά τα νέα ευρήματα δίνουν άλλη διάσταση στο νόημα της ερωτικής πράξης.

Όπως εξηγεί η νευροεπιστήμονας καθηγητής Barry Komisaruk, από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey κι επικεφαλής της μελέτης, ο οργασμός προκαλεί τεράστια αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και τον οξυγονώνει, ενεργοποιώντας τον στο σύνολό του.

Γυναικεία διέγερση: Έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη 

Για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, η ίδια, μελέτησε στο εργαστήριο, τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο γυναικών την ώρα που βίωναν οργασμό.

Η 72χρονη επιστήμονας μελετά τη γυναικεία διέγερση ήδη από τη δεκαετία του '60, αρχικά με πειραματόζωα και εν συνεχεία τη δεκαετία του '80 με εθελοντές κι όπως λέει έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ