5 δραστηριότητες που ξεκουράζουν το μυαλό | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:00
10/5/2020

5 δραστηριότητες που ξεκουράζουν το μυαλό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πέρνα επικοιδομητικά τον ελευθέρο χρόνο σου 

 

Αν η καθημερινότητα σας είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, άγχος και πολλές δραστηριότητες, είναι φυσικό να ψάχνετε τρόπους για να χαλαρώσετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Δες και αυτό: 6 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

 

Αντί να ξοδέψετε το χρόνο σας προσπαθώντας να επιτύχετε την πολυπόθητη χαλάρωση, διαβάστε παρακάτω για τις 5 δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αφεθούν, να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας και να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητά σας.

Γράψιμο

Το να αποτυπώνεις τις σκέψεις σου ελεύθερα στο χαρτί, χωρίς να προσέχεις τη δομή ή τη σωστή σύνταξη μπορεί να είναι απελευθερωτική και να βοηθήσει να χαλαρώσεις. Η σχετική έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που έγραψαν για γεγονότα που τους άγχωναν, τους έσπασαν ή τα φορτώσανε έβλεπαν αισθητικά την βελτίωση της φυσικής και της πνευματικής τους κατάστασης. Το γράψιμο είναι κατάλληλο ακόμα και αν έχει περιορισμένο χρόνο - 15 με 20 λεπτά αρκούν για να δείτε διαφορά.

Τεχνικές αναπνοής

Μια εναλλακτική λύση στο διαλογισμό, που οδηγεί σε παρόμοια αποτελέσματα, είναι η εκμάθηση διαφορετικών τεχνικών αναπνοής που βελτιώνουν τη φυσική και πνευματική κατάσταση. "Η βαθιά, διαφατική αναπνοή βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου σε συνδυασμό με την εκπνοή του διοξειδίου", αναφέρει μια σχετική μελέτη του Harvard University για τις τεχνικές χαλάρωσης. "Μπορεί να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις και να σταθεροποιήσει την πίεση του αίματος", καταπολεμώντας έτσι την πίεση.

Αυτό το είδες; 4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου

 

Βάλτε τα πάντα στο mute

Τις μέρες που πραγματικά δεν έχει χρόνο να κάνεις καμία άλλη χαλαρωτική δραστηριότητα, αφιέρωσε ακόμα και ένα λεπτό για να περάσεις σε απόλυτη ηρεμία. Σύμφωνα με τις έρευνες, η απόλυτη ησυχία βοηθά το μυαλό να ξεκουραστεί περισσότερο από το να ακούει για παράδειγμα την χαλαρωτική μουσική, αφού μειώνει τότε την πίεση του αίματος στον εγκέφαλο. Επιπλέον, αν έχετε τη δυνατότητα, πηγαίνετε για ένα μικρό περίπατο. Τα στατιστικά δείχνουν ότι όσοι κάνουν συχνά περιπάτους στη φύση έχουν μειωμένη πίεση και έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Απόλαυσε ένα μυθιστόρημα

Αν οι σκέψεις σας περιστρέφονται συνεχώς γύρω από την εργασία και τις προθεσμίες, διάβασε ένα βιβλίο. Η έρευνα του πανεπιστημίου του Sussex κατέληξε στο ότι ο διαλογισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της στρες - ακόμα καλύτερο από το να ακούς μουσική, να πίνεις τσάι ή να κάνεις μια βόλτα. Στην ουσία, διαβάζοντας κάνεις πολλά περισσότερα από το να "ξεχάσεις" για λίγο.

Γίνε δημιουργική

Η ζωγραφική αυξάνει την δημιουργικότητα και βοηθά τη συγκέντρωση σε μια δραστηριότητα, ώστε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις άλλες σας ανησυχίες. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο νευροψυχολόγος Dr. Stan Rodski, η ζωγραφική έχει ψυχοσωματικά ωφέλη, καθώς παρατηρούνται μεταβολές στο ρυθμό της καρδιάς και στα εγκεφαλικά κύματα.

Διάβασε επίσης: 5 καθημερινές συνήθειες που ίσως χρειάζεται να αλλάξεις - Για το καλό σου

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ