4 κακές συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την ευτυχία | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
12:10
25/8/2019

4 "κακές" συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την ευτυχία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όσα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις εάν θέλεις να είσαι πραγματικά χαρούμενη

Εάν θέλεις να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη, πρέπει να κάνεις καθημερινή δουλειά. Το να εστιάζεις αποκλειστικά στα θετικά και να ελπίζεις για το καλύτερο είναι πολύ καλό, αλλά όχι αρκετό αν θέλεις να έχεις πνευματική υγεία, να αισθάνεσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Δες και αυτό: 7 tips για να έχεις περισσότερα χρήματα στο τέλος του μήνα - αλλά και του χρόνου!

 

Η life coach και συγγραφέας του βιβλίου Thoughts Spoken From the Heart, Lolly Daskal επισημαίνει εκείνες τις συνήθειες που σε απομακρύνουν από το well-being και την ευτυχία. 

Παραμελείς τις υποχρεώσεις σου
«Όταν αγνοείς συχνά τις υποχρεώσεις σου και όλα αυτά για τα οποία είσαι υπεύθυνη, τελικά, σε βαραίνουν ακόμα περισσότερο και σε απομακρύνουν από την ευτυχία σου» λέει. Το να φροντίζεις τις ανάγκες σου είναι μια μορφή self-caring που δεν πρέπει να παραμελείς.

Παραπονιέσαι
Όταν παραπονιέσαι, βασικά, δίνεις δύναμη στις αρνητικές πτυχές της ζωής σου. «Αν ψάχνεις συνέχεια λάθη και εστιάζεις σε ό,τι δε πηγαίνει καλά, πληγώνεις τον εαυτό σου». Αντιθέτως, «δώσε σημασία σε κάθε τι θετικό και εστιάσε σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις για το καλύτερο».

Αυτό το είδες; Ενσυνειδητότητα: Τι ακριβώς είναι και 5 τρόποι με τους οποίους θα αλλάξει τη ζωή σου

 

Αμφισβητείς τον εαυτό σου
Παρομοίως, «όταν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, δημιουργείς εμπόδια στον εαυτό σου να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή» εξηγεί η Daskal. Δώσε σημασία στα μηνύματα που στέλνεις στον εαυτό σου και φρόντισε να είναι θετικά.

Προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα
Όταν η ζωή μοιάζει με χείμαρρο που σε παρασέρνει, ενστικτωδώς, προσπαθείς να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο. Ωστόσο, «ο έλεγχος είναι συχνά μια ψευδαίσθηση, αφού έχεις ελάχιστη έως καθόλου δύναμη να αλλάξεις το οτιδήποτε δεν σχετίζεται με εσένα», σημειώνει. «Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι το attitude και οι απαντήσεις σου. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από τα υπόλοιπα και άσε τα πράγματα να “ρέουν” φυσικά», τονίζει η Daskal.

Διάβασε επίσης: Αναζητάς την ευτυχία; Πρόσθεσε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητα σου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ