10 λάθη που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη | αρμονικη ζωη , ευ ζην , ψυχολογια | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
17:23
1/8/2016

10 λάθη που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Νιώθεις πως οι γύρω σου δε σε σέβονται;  Τσακώνεσαι συχνά με φίλους και γνωστούς; Δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου; Αποτυγχάνεις συχνά; Δε γνωρίζεις τι σημαίνει επιτυχία και δε ξέρεις πώς οι άλλοι τα καταφέρνουν πάντα; Απορείς γιατί εσύ δεν εξελίσσεσαι και νιώθεις συχνά μελαγχολικά;  Τι μπορεί να φταίει; Μήπως σε ένα βαθμό ευθύνεσαι κι εσύ; Τσέκαρε μια μικρή λίστα με 10 μικρά αλλά σημαντικά που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη και λάβε τα μέτρα σου! 

1. Τα παίρνεις όλα προσωπικά 

Γιατί να χαλιέσαι; 

Κάποιος φίλος δε σου απάντησε στο γραπτό μήνυμα που του έστειλες; Η συνάδελφος από τη δουλειά κάλεσε κόσμο στο σπίτι για δείπνο αλλά όχι κι εσένα; Η κολλητή σε πήρε για τα χρόνια πολλά αργά το βραδάκι λέγοντας πως ξεχάστηκε; 

Αν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις βρίσκεις πρόθεση και το παίρνεις προσωπικά ως τη μέγιστη προσβολή, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις αρνητικά συναισθήματα.

Μη ψάχνεις κακή πρόθεση πίσω από το κάθετί. Σε αρκετές περιπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ο φίλος μπορεί να ξεχάστηκε, η συνάδελφος να έχει πιο στενές επαφές με άλλα άτομα του γραφείου και η κολλητή να ήταν απασχολημένη ή χαμένη στις σκέψεις της. Μη βιάζεσαι να κατηγορήσεις ανθρώπους στηριζόμενη σε μενονομένα γεγονότα. 

 

2. Είσαι το κέντρο του κόσμου

Δεν είναι κάπως εγωιστικό αυτό;

Είναι κάπως άσχημο να πιστεύεις πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσένα ή να νομίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα. Αφέσου κι ασε τη ζωή να ξεδιπλωθεί, άσε χώρο για το άγνωστο και αγκάλιασε με θέρμη κάθε νέα γνωριμία. 

 

3. Σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο σενάριο; 

Πάνω απ΄όλα θετική σκέψη... Μην επαναλαμβανόμαστε

Αυτή είναι μια κακή συνήθεια και πρέπει να την αλλάξεις, παρά τη χαρά που λαμβάνεις όταν τα πράγματα εν τέλει κυλούν καλά. Το να φέρνεις την απόλυτη καταστροφή και να τρελαίνεσαι με τις πιθανότητες, να είσαι αρνητική και να μην βλέπεις τα πράγματα θετικά, βυθίζεσαι στη δυστυχία. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. 

4. Έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Πάτα γερά στα πόδια σου & μην πετάς σε συννεφάκια

Ανάμεσα στα λάθη που κάνεις δεν είναι μόνο οι απαισιόδοξες σκέψεις αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες που έχεις από τον εαυτό σου και τους άλλους. Μη βάζεις υπερβολικά ψηλά τον πήχη για να μην απογοητεύεσαι.

 

 

5. Περιμένεις για ένα... σημάδι 

 Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς 

Η τύχη παίζει κάποιο ρόλο στη ζωή αλλά μη ξεχνάς πως "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Προσπάθησε για να πετύχεις τους στόχους σου, ξύπνα από το λήθαργο και ανάλαβε πρωτοβουλίς για να φτιάξεις τη ζωή σου όπως την ονειρεύεσαι. Τίποτα δε θα έρθει ουρανοκατέβατο  ως "μάννα εξ ουρανού".

6. Δεν παίρνεις κανένα ρίσκο 

Η ζωή θέλει τα ρίσκα της 

Δεν είπαμε να ρισκάρεις επικίνδυνα αλλά ζωή δίχως ρίσκο σημαίνει στασιμότητα. Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς γι΄αυτό απόκτησε αυτοπεποίθηση και ζήσε για να μη μετανιώνεις αργότερα για όσα απλά δεν τόλμησες να κάνεις. 

 

7. Συγκρίνεσαι με άλλους;

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις 

Η συνάδελφος έχει καλύτερο σπίτι από το δικό σου. Οι παλιές συμμαθήτριες έχουν όλες παντευτεί ενώ εσύ όχι. Οι διαδικτυακοί σου φίλοι φαίνεται πως διασκεδάζουν περισσότερο από εσένα. Η κολλητή έχει τέλειο σώμα ενώ εσύ τα έχεις τα κιλάκια σου γι΄αυτό και δεν έχεις ερωτικές επιτυχίες. Αν οι παραπάνω σκέψεις κάτι σου θυμίζουν, άλλαξε τακτική από σήμερα κιόλας. Οι συγκρίσεις δε σε βοηθούν σε τίποτα. Αποδέξου τη ζωή σου και τον εαυτό σου και ανάλαβε δράση για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς, δίχως να συγκρίνεσαι. Η σύγκριση είναι κλέφτης της χαράς, να το θυμάσαι. 

8. Αφήνεις τους άλλους να σε κλέβουν 

Βάλε όρια...

Αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο ευρώ θα έδινες σε όλους χρήματα; Εξίσου σημαντικός είναι και ο χρόνος που διαθέτεις. Μην τον σπαταλάς άσκοπα αφιερώνοντάς τον σε ανθρώπους που δεν αξίζουν. Διαφύλαξε τον ελεύθερο χρόνο σου και αξιοποίησέ τον σωστά. 

 

9. Δεν μπορείς να αφήσεις τα άσχημα πίσω; 

Μάθε να προχωράς 

Η ευτυχία θέλει εξάσκηση και κόπο και αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο κομμάτι. Μάθε την τέχνη της συγχώρεσης αλλά και της λήθης, συμβιβάσου με τις καταστάσεις και μάθε να προχωράς μπροστά αφήνοντας κάθε τι το άσχημο πίσω. 

10. Δεν έχεις μάθει να προσφέρεις; 

Ξεκίνα από τώρα!

Τη σημασία και την αξία του εθελοντισμού την έχουμε πολλάκις αναλύσει. Η προσφορά, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, σε γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Κάνε τη δοκιμή και θα μας θυμηθείς.

Από τη Δημητρα Γκούντρα 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ