Πώς να γίνεις πιο παραγωγική σε δύο βήματα | αρμονικη ζωη , ευ ζην , καριέρα | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
8:30
9/3

Πώς να γίνεις πιο παραγωγική σε δύο βήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι συμβουλές μιας ειδικού

Ακόμα κι αν η διαχείριση του χρόνου ανήκει στα δυνατά σου χαρτιά, οι ατελείωτες υποχρεώσεις και οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μπορεί συχνά να σε βγάλουν εκτός προγράμματος. Και αν δεν μπορείς να προβλέψεις τις αλλαγές και τις απαιτήσεις μιας οικονομίας που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, μπορείς τουλάχιστον να έχεις τον απόλυτο έλεγχο όσων κάνεις καθημερινά. 

Δες και αυτό: Οι κινήσεις που θα κάνουν καλό στην παραγωγικότητα σου

 

Σύμφωνα με την Kathy Oden-Hall, την CMO επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Paycom, μπορείς να εντάξεις την παραγωγικότητα στην καθημερινότητά σου με δύο απλά βήματα.

Συνειδητοποίησε πού χάνεις άσκοπα το χρόνο σου
Όρισε τις επαγγελματικές σου αξιώσεις

Αυτό το είδες; Πώς να αποφύγεις την εξάντληση στο τέλος της εβδομάδας

 

Παρ΄ όλο που η τεχνολογία έχει καταστήσει εφικτό το multitasking, μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πραγματικά παραγωγική δουλειά που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να επιτύχεις προϋποθέτει να θέσεις ως προτεραιότητα την απόλυτη συγκέντρωσή σου σε αυτήν. Αν αυτό που σε αποσυγκεντρώνει είναι το κινητό, το internet ή οι συνάδελφοί σου, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις και να θέσεις τα όριά σου όταν θέλεις να δουλέψεις. 

Διάβασε επίσης: Τα σημάδια ευφυϊας που κανείς δε μπορεί να προσποιηθεί

 

Επιπλέον, το να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους και τις αξίες σου σε επαγγελματικό επίπεδο θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις την ενέργειά σου. Η Oden-Hall προτείνει να διαβάζεις ξανά και ξανά την περιγραφή του επαγγέλματός σου ώστε να δεις κατά πόσο απέχεις από τα αρχικά σου ιδανικά και ποια από αυτά έχεις ήδη επιτύχει. Έτσι, θα κινείσαι πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική ζωή σου. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ