Πώς να διαχειριστείς έναν κακό εργοδότη | αρμονικη ζωη , ευ ζην , καριέρα | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:00
18/12/2019

Πώς να διαχειριστείς έναν κακό εργοδότη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα 4 σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις 

Το να έχεις έναν κακό εργοδότη αποτελεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίζεις καθημερινά. Πώς όμως αντιμετωπίζεις έναν αυταρχικό εργοδότη;

Υπάρχουν τρεις επιλογές: Να το διαχειριστείς, να παραιτηθείς ή να προσαρμόσεις το στιλ σου για να ταιριάξει με αυτό της εταιρείας. Το πώς όμως θα κινηθείς εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση. Δες παρακάτω πως μπορείς να διαχειριστείς έναν τοξικό εργοδότη.

Δες και αυτό: 4 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να μην κάνεις κακό στην καριέρα σου

 

Εξέλιξε τις ικανότητες σου
Δούλεψε και επιμορφώσου για να εξελίξεις τις ικανότητες σου. Αυτό θα σου προσφέρει περισσότερες γνώσεις και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου στον χώρο εργασίας.

Δες τον εργοδότη σου ως αδύναμο κρίκο
Αντί να θυμώνεις μαζί του όταν είναι υπερβολικά απαιτητικός, αγενής ή ξεπερνά τα όρια, δες τον από μια διαφορετική οπτική. Οι άνθρωποι με αυταρχική συμπεριφορά συνήθως είναι τρομερά ανασφαλείς και για αυτό αναζητούν πάση θυσία να έχουν τον έλεγχο. Την επόμενη φορά που θα δείξει τα “δόντια” του, αντιμετώπισέ τον ως έναν αδύναμο άνθρωπο που αναζητεί την αυτοαξία του μέσα από το να κυριαρχεί στους άλλους.

Αυτό το είδες; 7 απλοί τρόποι για να γίνεις πιο αισιόδοξη στη ζωή σου και να καταπολεμήσεις το άγχος

 

Επικοινώνησε σωστά με τον εργοδότη σου
Οποιοσδήποτε δύσκολος εργοδότης που συνεχίζει την κακή συμπεριφορά για μεγάλα διαστήματα, αξίζει πραγματικά τη συμπάθεια σου, περισσότερο από τον θυμό σου. Ένας τέτοιος άνθρωπος αγωνίζεται και δεν ξέρει πώς να το διορθώσει. Ίσως μπορείς να τον καθοδηγήσεις ευγενικά και επαγγελματικά, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει.

Αναζήτησε την αλληλεγγύη
Χρειάζεσαι κάποιον να μιλήσεις για αυτό που συμβαίνει, κάποιος με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς αυτό που περνάς. Κάποιος που θα σε ακούσει και θα σε καταλάβει. Ένα από τα πιο εξουθενωτικά συναισθήματα είναι η αίσθηση της απομόνωσης όταν έχεις καθημερινή επαφή με μια τοξική κατάσταση. Συζήτησέ το με ένα μέλος της οικογένειας ή ίσως και με κάποιον από τον ίδιο χώρο εργασίας. Εάν οι συμπεριφορές συνεχίζουν, έχεις το δικαίωμα να απευθυνθείς στον δικό του εργοδότη (ή ανώτερο) του και να συζητήσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ίσως βρεθεί λύση.

Διάβασε επίσηςΑκεφιά της Δευτέρας: Πώς να αντιμετωπίσεις τη δύσκολη αρχή της εβδομάδας μετά από ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

 

Μην το παίρνεις προσωπικά
Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι δεν προκαλείς εσύ αυτές τις αντιδράσεις, προσπάθησε να μην παίρνεις τις επιθέσεις τους προσωπικά. Σταμάτησε να κατηγορείς τον εαυτό σου. Τα τοξικά άτομα μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς πολύ άσχημα. Αυτό δεν είναι δικό σου λάθος. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις σε αυτή την κατάσταση, εκτός από το να αποχωρήσεις από αυτήν. Και η έξοδος δεν σημαίνει αποτυχία ή ήττα, είναι απλά επιβίωση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ