Έχασες μια νέα επαγγελματική ευκαιρία; Όσα πήγαν (μάλλον) στραβά στη συνέντευξη | αρμονικη ζωη , ευ ζην , καριέρα | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
15:40
19/11/2019

Έχασες μια νέα επαγγελματική ευκαιρία; Όσα πήγαν (μάλλον) στραβά στη συνέντευξη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους τελικά δε σε πήραν στη νέα δουλειά

Η συνέντευξη για δουλειά είναι από μόνη της μια αγχωτική διαδικασία που δυστυχώς κρίνεται (και) στις λεπτομέρεις.

Μάθε παρακάτω μερικούς πιθανούς λόγους που μπορεί να μη σε πήραν στη δουλειά και προετοιμάσου καλύτερα για την επόμενη.

Δες και αυτό: Anna Wintour: Η ιέρεια της μόδας συμβουλεύει πώς να ντυθείς για μια συνέντευξη για δουλειά [video]

 

1. Δεν απάντησες στο «πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;»
Μπορεί να το θεωρείς κλισέ, αλλά μπορεί να επηρεάσει πολύ την άποψη του προϊσταμένου όταν δίνεις συνέντευξη για δουλειά. Οι λόγοι που επιλέγεις μια συγκεκριμένη καριέρα και εταιρεία πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με τον τομέα της εργασίας σου.

2. Δεν έψαξες για πληροφορίες
Αν το πρόσωπο με το οποίο θα μιλήσεις για τη θέση εμφανίζεται στις αναζητήσεις, θα πρέπει να το έχεις ψάξει, όπως και την εταιρεία.

Αυτό το είδες; Ακούς μουσική στη δουλειά; Δες τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την παραγωγικότητά σου

 

3. Δεν ταίριαξες με τα δεδομένα
Αν δεν πήρες τη θέση, αυτό δε σημαίνει ότι σου λείπει το ταλέντο, το πάθος ή ότι δεν έχεις μέλλον στον τομέα που στοχεύεις ή οτι απαραίτητα δεν τα πήγες καλά στη συνέντευξη για δουλειά. Μπορεί αυτός που κάνει τη συνέντευξη να θέλει ένα συνεργάτη που δε θα διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, αλλά το κάτι διαφορετικό, αυτό που θα δώσει στην ομάδα του άλλη οπτική γωνία.

4. Φάνηκες απρόθυμη
Αν μπεις στο γραφείο του προϊσταμένου με συμπεριφορά που δείχνει πως θα έχεις πρόβλημα με κάποιες βοηθητικές δουλειές, εκείνος θα προσλάβει κάποιον που θα πει «δε με πειράζει να βγάζω φωτοτυπίες, αρκεί να δουλέψω σε αυτή την εταιρεία». Είναι πολύ πιθανό το άτομο που σου παίρνει τη συνέντευξη να έχει σηκώσει κάποια στιγμή τα μανίκια του και να έχει βγάλει φωτοτυπίες. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είσαι πρόθυμη να τα κάνεις όλα αυτά χωρίς μούτρα, είναι πολλοί οι άλλοι που θα ήταν πρόθυμοι.

5. Έχεις παραπάνω προσόντα
Αν έχεις παραπάνω πτυχία από τον άνθρωπο που σου παίρνει τη συνέντευξη για δουλειά ή η εμπειρία σου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεται για τη θέση την οποία έχεις βάλει στόχο, τότε είναι δύσκολο να σε προσλάβει κάποιος.

Διάβασε επίσης: Τα σημάδια που δείχνουν ότι αδικείσαι στη δουλειά

 

6. Ήσουν νευρική
Δεν πειράζει να είσαι λίγο νευρική – σημαίνει πως σε ενδιαφέρει η θέση. Αν όμως είσαι τόσο νευρική που ξεχνάς βασικά στοιχεία ή μπερδεύεις τα λόγια σου, τότε η νευρικότητά σου λειτουργεί αρνητικά για σένα.

7. Δεν έκανες ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης
Μην κάνεις ερωτήσεις απλώς για να έχεις κάτι να πεις. Ρώτησε τι σκέφτεται για τους ανταγωνιστές τους, τι θα ήθελε να βελτιώσει στον τρόπο που δουλεύει το τμήμα, τι πιστεύει για κάποια δεδομένα στον τομέα που δραστηριοποιείται η επιχείρηση. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ