Άνεργη & ελεύθερος χρόνος: Χρήσιμες συμβουλές | αρμονικη ζωη , ευ ζην , καριέρα | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:47
24/9/2015

Άνεργη & ελεύθερος χρόνος: Χρήσιμες συμβουλές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μόλις τελείωσες τη σχολή και η εύρεση εργασίας φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Πρόσφατα έμεινες άνεργη κι έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου; Αντί να τα βάφεις μαύρα, μάθε πώς θα εκμεταλλευτείς το χρόνο της ανεργίας δημιουργικά. Συν Αθηνά και χείρα κίνει έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι κι είχαν απόλυτο δίκιο.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Η ανεργία, αναμφίβολα, είναι μια κατάσταση θλιβερή κι όποιος έρχεται αντιμέτωπος με αυτήν χρειάζεται δύναμη κι αντοχή για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του. Το συναίσθημα της απόρριψης, η έλλειψη χ

Η ανεργία, αναμφίβολα, είναι μια κατάσταση θλιβερή κι όποιος έρχεται αντιμέτωπος με αυτήν χρειάζεται δύναμη κι αντοχή για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του. Το συναίσθημα της απόρριψης, η έλλειψη χρημάτων αλλά και ο άπλετος ελεύθερος χρόνος που δεν ξέρεις πώς να διαθέσεις, σου ρίχνουν την ψυχολογία στα τάρταρα και ο κίνδυνος υιοθέτησης μια παθητικής στάσης - ο χειρότερος τρόπος αντιμετώπισης - είναι πιθανός.

Αν, ωστόσο, σκεφτείς λογικά, παραμερίζοντας τα αρνητικά συναισθήματα, θα διαπιστώσεις πως, η παραίτηση, το να κάτσεις δηλαδή σπίτι και να κλαις τη μοίρα σου δεν έχει να σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο αρνητισμός κι η παθητικότητα είναι το χειρότερο που έχεις να κάνεις, αφού με τον τρόπο αυτό πιθανότατα επιμηκύνεις το διάστημα ανεργίας, καταθέτοντας τα όπλα. Οπλίσου με αυτοπεποίθηση, διώξε τα καταθλιπτικά συναισθήματα και μάθε πως θα γεμίσεις δημιουργικά αλλά κι ευχάριστα τον τόσο ελεύθερο χρόνο που έχεις άπλετο όντας άνεργη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ