Τα καλύτερα είδη γυμναστικής για την ψυχική υγεία, σύμφωνα με την επιστήμη | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
8:30
21/2/2020

Τα καλύτερα είδη γυμναστικής για την ψυχική υγεία, σύμφωνα με την επιστήμη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Εσύ ποιο από αυτά θα δοκιμάσεις;

Είτε είσαι λάτρης είτε όχι, ξέρεις ότι η γυμναστική βοηθάει με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους την υγεία μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

«Μισή ώρα άσκησης την ημέρα αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης. Είναι ο νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με τη ρύθμιση της διάθεσης και της κοινωνικότητας. Επίσης, επηρεάζει τον ύπνο, την όρεξη και τη μνήμη. Ένα σύνολο πραγμάτων που συμβάλουν στην ισορροπία σώματος και πνεύματος», εξηγεί η κλινική ψυχολόγος Barbara Nosal.

Αυτά είναι τα κορυφαία είδη γυμναστικής που κάνουν θαύματα στην ψυχική υγεία μας:

Πεζοπορία
Σε έρευνα του 2013 στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι συμμετέχοντες που περπατούσαν γρήγορα για περίπου μισή ώρα, 5 φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν βελτιωμένα συμπτώματα κατάθλιψης. Αν έχεις τη δυνατότητα, πήγαινε για περπάτημα σε περιοχές με πράσινο και φύση. 

Χορός 
Ο χορός σου φτιάχνει τη διάθεση και σε φέρνει πιο κοντά με τους ανθρώπους. Επίσης, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, τη δύναμη και την ισορροπία του σώματος. Οι ειδικοί όμως σου λένε ότι ελαττώνει το άγχος, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την ψυχική υγεία συνολικά. 

Βάρη
Αποδεικνύεται ότι όσο δυναμώνεις σωματικά, τόσο περισσότερη ψυχική δύναμη αποκτάς. Η άρση βαρών μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να νιώσεις κατάθλιψη μελλοντικά. 

Yoga
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η yoga ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στο άγχος. Επομένως, μειώνονται οι παλμοί, η πίεση και ο ιδρώτας. Μην το αναβάλεις άλλο και ξεκίνα. Namaste.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ