Προπονητικά κόλπα για super καύσεις! | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
17:00
27/6/2016

Προπονητικά κόλπα για super καύσεις!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γυμνάσου αλλιώς και κάψε περισσότερες θερμίδες! Πώς; Χρησιμοποιώντας προχωρημένες προπονητικές τεχνικές. Εφάρμοσέ τες και δες αποτέλεσμα σε μέρες, όχι εβδομάδες!  

<h4>10 τεχνικές για τα αερόβια προγράμματα</h4>  <p>Έχουν εφαρμογή σε όλα τα είδη αερόβιας άσκησης, αφού προηγηθεί η απαραίτητη προθέρμανση.</p>  <p><strong>Γρήγορο ξεκίνημα:</strong> Ξεκινάς με έντον

10 τεχνικές για τα αερόβια προγράμματα

Έχουν εφαρμογή σε όλα τα είδη αερόβιας άσκησης, αφού προηγηθεί η απαραίτητη προθέρμανση.

Γρήγορο ξεκίνημα: Ξεκινάς με έντονο ρυθμό για 15-20 λεπτά ή όσο χρόνο αντέχεις και συνεχίζεις με πιο χαλαρό ρυθμό, μέχρι να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.

Στο ρυθμό της μουσικής: Επιλέγεις μουσική έντονη, χορευτική και... μπιτάτη, τουλάχιστον 125 beats το λεπτό, και τα γράφεις σε MP3. Φοράς τα ακουστικά και συγχρονίζεις το ρυθμό με τα γρήγορα κομμάτια της μουσικής.

Εναλλαγές ρυθμού: Τα πρώτα 3' γυμνάζεσαι με γρήγορο ρυθμό. Στη συνέχεια μειώνεις το ρυθμό σου και γυμνάζεσαι πιο χαλαρά για 3'. Κατόπιν αυξάνεις και πάλι το ρυθμό για 2' και τελειώνεις πιο χαλαρά για 2'. Επαναλαμβάνεις 2-3 φορές. Σε κάποια επόμενη αερόβια προπόνηση δοκίμασε το ίδιο, αλλά με σταθερό χρόνο, π.χ. εναλλάσσοντας έντονη με χαλαρή άσκηση ανά 5λεπτο. Επιπλέον, μπορείς να εναλλάσσεις είδη αερόβιας άσκησης, π.χ. έντονο τρέξιμο με χαλαρό περπάτημα ή ελλειπτικό με διάδρομο – οι συνδυασμοί είναι άπειροι!

Ταχύτητες: Ορίζεις ως χρόνο το 1 λεπτό. Στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα επιταχύνεις σταδιακά μέχρι σχεδόν τη μέγιστη ταχύτητά σου, στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα προσπαθείς να διατηρήσεις την ταχύτητα αυτή σταθερή και μετά επιβραδύνεις σταδιακά στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα. Χαλαρώνεις για 1-2' και επαναλαμβάνεις 5-6 φορές.

Ανοδική κλίμακα: Γυμνάζεσαι 30 δευτερόλεπτα γρήγορα, 30 δευτερόλεπτα αργά, 45 δευτερόλεπτα γρήγορα, 45 αργά και ξανά γρήγορα και αργά για 60 δευτερόλεπτα. Χαλαρώνεις για 1-2' και επαναλαμβάνεις το ίδιο 5-7 φορές.

Κλίμακα πάνω-κάτω: Ολοκληρώνεις πρώτα την ανοδική κλίμακα, χαλαρώνεις για 1-2΄ και κατόπιν την εκτελείς αντεστραμμένα, δηλαδή 60 δευτερόλεπτα γρήγορα, 60 αργά, 45 δευτερόλεπτα γρήγορα, 45 αργά κ.ο.κ. Επαναλαμβάνεις 3-5 φορές.

Fartlek: Ελληνιστί «παιχνίδι με την ταχύτητα» με απόλυτη ελευθερίας επιλογής. Ανεβοκατεβάζεις το ρυθμό και την ένταση σύμφωνα με τη διάθεσή σου, για όσο χρόνο θέλεις το καθένα, αναλόγως πώς αισθάνεσαι το σώμα σου.

Όλα 6: Γυμνάζεσαι για 5' σε σχετικά έντονο ρυθμό και συνεχίζεις χαλαρά για 1 λεπτό. Κατόπιν για 4΄ έντονα και 2 χαλαρά, ακολουθούν 3' έντονα και 3 χαλαρά, μετά 2' έντονα και 4 χαλαρά και τέλος 1 λεπτό έντονα και 5 χαλαρά. Σε κάθε κομμάτι (έντονα-χαλαρά) ο συνολικός χρόνος είναι πάντα 6'.

Λίγο απ' όλα: Αντί να κάνεις ένα είδος αερόβιας άσκησης, π.χ. μόνο τρέξιμο στο διάδρομο, επιλέγεις 3-4 ή και περισσότερα είδη και μοιράζεις ανάλογα το χρόνο σου, π.χ. από 5-10' στο καθένα.

Συνδυαστική προπόνηση: Εκτελείς ασκήσεις ενδυνάμωσης για 5', προτιμότερο κυκλικά, και συνεχίζεις με την αερόβια άσκηση της προτίμησής σου για επίσης 5'. Επαναλαμβάνεις 3-4 φορές, με τις ίδιες ασκήσεις ή αλλάζοντας κάποιες από αυτές. Εναλλακτικά, κάνεις πρώτα όλο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, μετά χαλαρώνεις με διατάσεις για 5-10' και τελειώνεις με το αερόβιο (10-15').

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ