Με ποιους τρόπους το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει το σώμα σου - Με την καλή και την κακή έννοια | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
7:28
15/4

Με ποιους τρόπους το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει το σώμα σου - Με την καλή και την κακή έννοια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το τρέξιμο όχι μόνο σε κρατάει σε φόρμα, αλλά σε βοηθά επίσης να ζήσεις περισσότερο. Και ενώ όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του τι μπορεί να σου προσφέρει η εν λόγω άσκηση. Επηρεάζει κυριολεκτικά το σώμα σου από το κεφάλι σου μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Ωστόσο, μάλλον δεν γνωρίζεις ποιες αλλαγές μπορούν να συμβούν στο σώμα σου όταν τρέχεις. Ας τις δούμε παρακάτω.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Τα νύχια σου μπορεί να μαυρίσουν

Με κάθε βήμα που κάνεις στο έδαφος ενώ τρέχεις, τα δάχτυλά σου χτυπούν το μπροστινό μέρος του παπουτσιού σου. Τα μικρά παπούτσια και οι σφιχτές κάλτσες μπορεί να συμπιέσουν τα νύχια. Το ίδιο συμβαίνει εάν τα πόδια σου πρηστούν. Και όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε αιμάτωμα κάτω από τα νύχια. Tα αγγεία σπάνε, αίμα συσσωρεύεται έξω από αυτά, και το νύχι αλλάζει χρώμα.

Η ακοή σου μπορεί να οξυνθεί

Το τρέξιμο αυξάνει τη ροή του αίματος στον κοχλία, ενώ αυξάνει επίσης τη ροή των θρεπτικών ουσιών και του οξυγόνου στο σώμα σου. Βοηθά στην επιβράδυνση της φθοράς του ακουστικού συστήματος και διατηρεί τα τριχοειδή αγγεία, τα τριχωτά κύτταρα και τα νευρικά κύτταρα που στέλνουν ηχητικά σήματα στον εγκέφαλο.

Ξεκινάς το τρέξιμο; Ιδού μια πολύτιμη συμβουλή για να μην τα παρατήσεις

Μπορεί να έχεις ρινική καταρροή

Καθώς τρέχεις, αναπνέεις γρηγορότερα και βαθύτερα και εισπνέεις περισσότερο αέρα. Κάνοντας αυτό, αναπνέεις περισσότερα αλλεργιογόνα, ρύπανση και ερεθιστικά σωματίδια από το περιβάλλον. Αυτό ερεθίζει τους αεραγωγούς σου και κάνει τη μύτη σου να τρέχει.

Η θερμοκρασία σου μπορεί να αυξηθεί

Οι μυς παίρνουν ενέργεια καίγοντας λίπος και υδατάνθρακες. Ως αποτέλεσμα, παράγεται θερμότητα. Μαζί με τους μυς, το αίμα σου θερμαίνεται επίσης, αυξάνοντας τη θερμοκρασία. Μετά από αυτό, η ροή του αίματος στο δέρμα αυξάνεται και ο ιδρώτας σε δροσίζει.

Απλές συμβουλές για να χάσεις βάρος με το περπάτημα

Μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένη

Η όρεξή σου μειώνεται λόγω των ορμονικών αλλαγών που προκαλούνται από το τρέξιμο. Η ορμόνη πείνας, η γκρελίνη, μειώνεται, ενώ η ορμόνη κορεσμού, το πεπτίδιο, αυξάνεται. Όλα αυτά σε κάνουν λιγότερο πεινασμένη.

Η διάθεσή σου μπορεί να βελτιωθεί

Το τζόκινγκ απελευθερώνει ενδορφίνες που αλλάζουν τη διάθεσή σου. Μπορεί ακόμη και να αισθανθείς ευφορία μετά την άσκηση. Το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Σε κάνει επίσης πιο ανθεκτική στα προβλήματα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ