Ελένη Πετρουλάκη: Το 5λεπτο (!) πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου [video] | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
11:12
12/4/2020

Ελένη Πετρουλάκη: Το 5λεπτο (!) πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου [video]

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η γνωστή γυμνάστρια συνεχίζει να μας δίνει πολύ χρήσιμες συμβουλές για ευεξία και εκγύμναση ακόμη και εν μέσω καραντίνας. Ή μάλλον, ειδικά τώρα, που τις έχουμε περισσότερο ανάγκη.

"Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου σε 5’💪🏻", γράφει η Ελένη Πετρουλάκη και εξηγεί "τι και πώς". Ιδού:

 

Το πρόγραμμα γίνεται από 1-3 φορές. Είναι απλές ασκήσεις για όλους εσάς στο σπίτι χωρίς καθόλου εξοπλισμό.. Ένας απλός τρόπος να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να νιώσετε όμορφα ανάλογα το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης. Βάζουμε και περισσότερες επαναλήψεις..
Η αεροβική άσκηση μπορεί να τονώσει πραγματικά τον μεταβολικό ρυθμό. Μάλιστα, οι ώρες που η απλή αεροβική άσκηση μπορεί να επιδράσει περισσότερο στην αύξησή του είναι οι πρωινές. Όταν ξυπνάτε, τα αποθέματα των υδατανθράκων είναι πολύ χαμηλά, οπότε η ήπια αεροβική άσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει την καύση λίπους.
Με αυτήν καις θερμίδες όχι μόνο στη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων αλλά και για κάποιες ώρες μετά, ενώ εντείνονται ο μεταβολισμός σου και η λιποδιάλυση (κάψιμο του λίπους). Η συχνότητα, η διάρκεια, η ένταση και το είδος της εξαρτώνται από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και το ιατρικό ιστορικό της καθεμίας.
Τι επηρεάζει τον μεταβολισμό μας ;;
〰️ Η ηλικία. Όσο νεότερος είναι κανείς τόσο γρηγορότερο μεταβολισμό έχει. Ο μεταβολισμός μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια, κυρίως επειδή χάνετε μυϊκή μάζα και ασκείστε λιγότερο. 〰️ Η θερμοκρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος προκαλεί αύξηση του μεταβολικού ρυθμού και το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η έκθεση σε χαμηλές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες. 〰️ Οι ορμόνες. Η θυροξίνη είναι βασικός ρυθμιστής του μεταβολισμού, Μια άλλη ορμόνη που τον αυξάνει είναι η λεπτίνη, η οποία παράγεται κυρίως από τα λιποκύτταρα του λιπώδους ιστού. 〰️ Το ποσοστό σωματικού λίπους. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό λίπους στο σώμα, τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός ρυθμός. Έτσι, οι άνδρες έχουν συνήθως 10-15% υψηλότερο βασικό μεταβολισμό από τις γυναίκες.

Ιδού και καλή επιτυχία..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ