10 τρόποι για σούπερ καύσεις! | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
13:00
9/8/2016

10 τρόποι για σούπερ καύσεις!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις, οι καλύτεροι τρόποι και τα αποδοτικότερα προγράμματα για να κάψεις μέχρι και διπλάσιες θερμίδες στο μισό χρόνο.

<h4>6. Βάδισμα - τρέξιμο σε διάδρομο</h4>  <p><em>Σε 25 λεπτά καις 170 θερμίδες</em></p>  <p>Το βάδισμα και το τρέξιμο αποτελούν δύο από τους φυσικότερους τρόπους άσκησης. Ο ηλεκτρικός διάδρομος επιτρ

6. Βάδισμα - τρέξιμο σε διάδρομο

Σε 25 λεπτά καις 170 θερμίδες

Το βάδισμα και το τρέξιμο αποτελούν δύο από τους φυσικότερους τρόπους άσκησης. Ο ηλεκτρικός διάδρομος επιτρέπει να απολαμβάνεις τα οφέλη τους στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σου χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς και επηρεασμούς από τις καιρικές συνθήκες.

25λεπτο πρόγραμμα: Περπατάς για 5 λεπτά σε επίπεδη κλίση, αυξάνοντας προοδευτικά το ρυθμό σου. Στη συνέχεια, τρέχεις για 3 λεπτά με σταθερή ταχύτητα. Από το σημείο αυτό και μετά εναλλάσσεις αργό περπάτημα με γρήγορο τρέξιμο, περπατώντας για 2 λεπτά και τρέχοντας για 1 λεπτό. Το επαναλαμβάνεις συνολικά 2 φορές. Κατόπιν, αυξάνεις σταδιακά την κλίση του διαδρόμου και τρέχεις με μέτριο ρυθμό για 6 λεπτά συνολικά. Χαμηλώνεις την κλίση στο αρχικό επίπεδο και τελειώνεις με 5 λεπτά χαλαρό περπάτημα.

Συμβουλή ασφαλείας: Για να αυξήσεις το ρυθμό σου, αύξησε τη συχνότητα του διασκελισμού σου κι όχι το μήκος του.

7. Στατικό ποδήλατο

Σε 30 λεπτά καις 180 θερμίδες

Από τα πλέον δημοφιλή όργανα άσκησης, ενδείκνυται για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σμιλεύει τους γλουτούς, ισχυροποιεί τα κάτω άκρα.

30λεπτο πρόγραμμα: Κάνεις γρήγορη ποδηλασία με αυξημένη αντίσταση για 5 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνεις την αντίσταση περίπου στο μισό της προηγούμενης και συνεχίζεις με τον ίδιο ρυθμό για επίσης 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χωρίς να μεταβάλεις την αντίσταση, εναλλάσσεις κάθε 30 δεύτερα γρήγορη και αργή ποδηλασία για συνολικά 10 λεπτά. Στο σημείο αυτό αυξάνεις και πάλι την αντίσταση στο αρχικό επίπεδο και ποδηλατείς με σταθερή, μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Τέλος, μειώνεις την αντίσταση αρκετά και συνεχίζεις την ποδηλασία με προοδευτικά επιβραδυνόμενο ρυθμό.

Συμβουλή ασφαλείας: Ρύθμισε τη σέλα του ποδηλάτου έτσι ώστε όταν το πεντάλ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο, να μην τεντώνει εντελώς το πόδι.

8. Κολύμβηση με βατραχοπέδιλα

Σε 35 λεπτά καις 240 θερμίδες

Δεν καταπονεί τη σπονδυλική στήλη, γυμνάζει ισορροπημένα και συμμετρικά, αυξάνει αντοχή και ευλυγισία. Με τα βατραχοπέδιλα αυξάνεις περαιτέρω τις καύσεις και δυναμώνεις επιπρόσθετα τους μύες ποδιών, κοιλιάς και ράχης.

35λεπτο πρόγραμμα: Κολυμπάς με ελεύθερο στιλ για 10 λεπτά. Ξεκουράζεσαι για 2 λεπτά και φοράς τα βατραχοπέδιλα. Για τα επόμενα 10 λεπτά κολυμπάς γρήγορα (σπριντ) με ελεύθερο στιλ για 40-50 μέτρα, ξεκουράζεσαι για περίπου 30 δεύτερα και επαναλαμβάνεις. Στη συνέχεια, χαλαρώνεις για 3 λεπτά και βγάζεις τα βατραχοπέδιλα. Για τον υπόλοιπο χρόνο του προγράμματος, κολυμπάς με γυμνά πόδια εναλλάσσοντας διάφορα στυλ (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο). Εναλλακτικά, αν έχεις ήδη κουραστεί πολύ, χρησιμοποιείς σανίδα πλεύσης και κάνεις ασκήσεις μέσα στο νερό.

Συμβουλή ασφαλείας: Το ασφαλέστερο σημείο για προπόνηση κολύμβησης στη θάλασσα, είναι αυτό που το σώμα σας σε όρθια θέση «πατώνει».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ