10 τρόποι για σούπερ καύσεις! | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
13:00
9/8/2016

10 τρόποι για σούπερ καύσεις!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις, οι καλύτεροι τρόποι και τα αποδοτικότερα προγράμματα για να κάψεις μέχρι και διπλάσιες θερμίδες στο μισό χρόνο.

<h4>3. Αναπηδήσεις με σκοινάκι</h4>  <p><em>Σε 10 λεπτά καις 125 θερμίδες</em></p>  <p>Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το σκοινάκι αποτελεί το αγαπημένο όργανο γυμναστικής των επαγγελματιών αθλητών. Προά

3. Αναπηδήσεις με σκοινάκι

Σε 10 λεπτά καις 125 θερμίδες

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το σκοινάκι αποτελεί το αγαπημένο όργανο γυμναστικής των επαγγελματιών αθλητών. Προάγει την ισορροπία, το ρυθμό και το συντονισμό των κινήσεων, φτιάχνει τέλειες γάμπες, σφικτούς κοιλιακούς και καλλίγραμμα χέρια.

10λεπτο πρόγραμμα: Κάνεις αναπηδήσεις με το σκοινάκι για περίπου 30 δεύτερα και ξεκουράζεσαι για τα επόμενα 30 δεύτερα. Επαναλαμβάνεις 10 φορές. Γυρνάς το σκοινάκι σχετικά αργά στα πρώτα σετ και σταδιακά αυξάνεις το ρυθμό αιώρησής του και συνεπακόλουθα των αναπηδήσεων.

Συμβουλή ασφαλείας: Μην κάνεις μεγάλα άλματα. Οι αναπηδήσεις πρέπει να είναι μικρές σε ύψος, τόσο που ίσα - ίσα να περνάει το σκοινάκι κάτω από τα πέλματα.

4. Τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο

Σε 15 λεπτά καις 140 θερμίδες

Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της φυσικής κίνησης με τα οφέλη της άσκησης σε φυσικό περιβάλλον. Βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει την αντοχή, δυναμώνει καρδιά και πόδια, καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

15επτο πρόγραμμα: Τρέχεις με αργό ρυθμό για 3 λεπτά, με μέτριο για 1 λεπτό και κατόπιν γρήγορα για επίσης 1 λεπτό. Στη συνέχεια, δίχως να μεσολαβήσει κανένα διάλειμμα, κάνεις ενστικτώδεις εναλλαγές ρυθμού, χωρίς προκαθορισμένους χρόνους, όπως αισθάνεσαι κάθε δεδομένη στιγμή, από αργό σε μέτριο και από εκεί σε γρήγορο και πάλι σε αργό, μέτριο, κ.ο.κ. για 10 λεπτά συνολικά.

Συμβουλή ασφαλείας: Να τρέχεις με καλά αθλητικά παπούτσια σε έδαφος ομαλό, επίπεδο ή χωρίς μεγάλη κλίση, που δεν δημιουργεί πολλούς κραδασμούς.

5. Ελλειπτικό

Σε 20 λεπτά καις 155 θερμίδες

Ενεργοποιεί συνδυαστικά όλο το σώμα, γυμνάζει πολύπλευρα και ισορροπημένα το μυϊκό σύστημα. Η κίνηση των ποδιών μοιάζει με αυτήν της ποδηλασίας, ενώ των χεριών με της κωπηλασίας.

20λεπτο πρόγραμμα: Κάνεις για 5 λεπτά ελλειπτικό προς τα μπρος, συνδυάζοντας τις κινήσεις ποδιών και χεριών. Αυξάνεις σταδιακά το ρυθμό, μέχρι να νιώσεις ένα ελαφρύ λαχάνιασμα. Από το σημείο αυτό και για τα επόμενα 12 λεπτά, εναλλάσσεις 2 λεπτά άσκησης με υψηλή ένταση και μέτρια ένταση. Τα τελευταία 3 λεπτά του προγράμματος κάνεις ελλειπτικό με αργό ρυθμό και κίνηση προς τα πίσω (αντίθετη).

Συμβουλή: Κράτησε τον κορμό σου σχετικά όρθιο, μην τον κάμπτεις προς τα κάτω και μην τον γέρνεις ή τον στρέφεις προς τα πλάγια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ