10 τρόποι για σούπερ καύσεις! | αρμονικη ζωη , fitness | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / FITNESS
13:00
9/8/2016

10 τρόποι για σούπερ καύσεις!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις, οι καλύτεροι τρόποι και τα αποδοτικότερα προγράμματα για να κάψεις μέχρι και διπλάσιες θερμίδες στο μισό χρόνο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Οι ασκήσεις που θέτουν σε εγρήγορση μεγάλες μυϊκές ομάδες και δραστηριοποιούν εντονότερα την καρδιά, προκαλούν ταχύτερη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια τους σε σύγκριση με αυτές που εστιάζονται σε

Οι ασκήσεις που θέτουν σε εγρήγορση μεγάλες μυϊκές ομάδες και δραστηριοποιούν εντονότερα την καρδιά, προκαλούν ταχύτερη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια τους σε σύγκριση με αυτές που εστιάζονται σε μεμονωμένους μύες ή γίνονται πιο ήπια. Παρεπόμενα, η μεγαλύτερη προσπάθεια αναγκάζει το σώμα να διατηρεί ανεβασμένη την ταχύτητα του μεταβολισμού και να καίει πιο πολλές θερμίδες ακόμα και αρκετές ώρες μετά το πέρας της γυμναστικής. Μακροπρόθεσμα, βελτιώνεται η ικανότητα του οργανισμού να παράγει και να αξιοποιεί ένζυμα που καίνε τα αποθηκευμένα λίπη όλο το 24ώρο, με αποτέλεσμα τη μείωση του λιπώδους ιστού και την απώλεια περιττού βάρους. Ωστόσο, λόγω του υψηλότερου μέσου επιπέδου κόπωσης, η εντονότερη προσπάθεια απαιτεί μικρότερη συνολική διάρκεια εκγύμνασης - κανείς δεν επιτρέπεται να γυμνάζεται και έντονα και για πολύ χρόνο! Επομένως, δεν αρκεί μόνο να επιλέξεις την άσκηση που σου αρέσει ή σε βολεύει και να την εκτελέσεις με αυξημένη ένταση. Συγχρόνως, είναι απαραίτητο να την κάνεις σωστά, για τον ενδεδειγμένο χρόνο και με το κατάλληλο πρόγραμμα που θα μεγιστοποιεί τη καύση θερμίδων με ασφάλεια…

Super ασκήσεις, top προγράμματα

Επιλέγεις την άσκηση που σου ταιριάζει, κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, ακολουθείς το πρόγραμμα και καις θερμίδες, καις, καις…

1. «Καθίσματα» σε καρέκλα

Σε 5 λεπτά καις 40 θερμίδες

Βασική άσκηση εκγύμνασης μηρών και γλουτών, δυναμώνει κοιλιακούς και ραχιαίους μύες, αναπτύσσει την αντοχή, καλυτερεύει την ισορροπία.

5λεπτο πρόγραμμα: Λυγίζεις τα γόνατα και χαμηλώνεις τους γοφούς σου προς το κάθισμα μιας καρέκλας. Μόλις οι γοφοί το πλησιάσουν, «φρενάρεις» την προς τα κάτω κίνηση -δεν κάθεσαι στην καρέκλα! Κατόπιν, τεντώνεις τα πόδια και επανέρχεσαι στην όρθια θέση. Εκτελείς 15 συνεχόμενες επαναλήψεις και ξεκουράζεσαι για 15 δεύτερα. Επαναλαμβάνεις το ίδιο για συνολικά 5 λεπτά.

Συμβουλή ασφαλείας: Διατήρησε τα χέρια στην πρόταση ή στη μεσολαβή, το βλέμμα κατευθείαν μπροστά και τον κορμό ίσιο - μην σκύβεις!

2. Ελεύθερες αναπηδήσεις

Σε 9 λεπτά καις 75 θερμίδες

Εναλλακτική άσκηση εάν δεν έχεις σκοινάκι ή δεν τα καταφέρνεις καλά στο χειρισμό του. Γυμνάζει πόδια, χέρια και στηρικτικούς μύες, βελτιώνει αντοχή και δύναμη.

9λεπτο πρόγραμμα: Για 2 λεπτά κάνεις χαμηλές επιτόπου αναπηδήσεις κινώντας συνδυαστικά τα χέρια πάνω-κάτω, μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά. Μέσα σε αυτόν το χρόνο κλιμακώνεις σταδιακά το ρυθμό σου από αργό (λιγότερες από 70 αναπηδήσεις ανά λεπτό) σε γρήγορο (120-160 αναπηδήσεις ανά λεπτό). Χαλαρώνεις για 1 λεπτό και κατόπιν επαναλαμβάνεις με τον ίδιο τρόπο, συνολικά 3 φορές.

Συμβουλή ασφαλείας: Διατήρησε τον κορμό όρθιο, τα πόδια σχεδόν ενωμένα και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ