Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αν φύγεις, ιδού δυο πράγματα που πρέπει να προσέξεις (και όχι, δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό) | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
10:02
4/6/2020

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αν φύγεις, ιδού δυο πράγματα που πρέπει να προσέξεις (και όχι, δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ύστερα από δυο μήνες καραντίνα και τρεις εβδομάδες άστατου καιρού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (για όσους δικαιούνται την αργία της ερχόμενης Δευτέρας, έστω) προβάλλει ως η ιδανική ευκαιρία για την πρώτη εξόρμηση, στην μετά κορονοϊού εποχή. Και βέβαια, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη στο σύνολό τους, αυτό το τριήμερο αφορά σε εκείνους τους τυχερούς που έχουν κάποιο εξοχικό, ή... φίλους που έχουν εξοχικό και τους έχουν καλέσει. 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς εδώ στο Womenonly.gr ονειρευόμαστε ένα ταξιδάκι και μοιραζόμαστε τα δύο σημεία στα οποία καταλήξαμε, ως τα πιο σημαντικά για να κάνουν τη "διαφορά".

Στην ουσία πρόκειται για ενα "do" και ένα "don't". Κάτι που πρέπει να κάνεις και κάτι που δεν πρέπει, ελληνιστί! Και ξεκινάμε από το δεύτερο κομμάτι.

Αυτό που σου προτείνουμε να μην κάνεις, ώστε να ξεκουραστείς όσο περισσότερο γίνεται είναι να "απαρνηθείς" το κινητό σου, όσο περισσότερο μπορείς. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι, πια χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας ως προέκταση του χεριού, όμως αν σκεφτόσουν αλήθεια πόση ενέργεια σου "ρουφά" και πόσο χρόνο σπαταλάς ζώντας μέσα από την οθόνη πράγματα που "χάνεις" σε Live μετάδοση, θα τρόμαζες.

Κάνε λίγο "κράτει" λοιπόν. Περιόρισε την ώρα που ασχολείσαι με το κινητό σου. Φυσικά και θα ενημερωθείς για τα νέα, φυσικά και θα διαβάσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν -για ποιούς γράφουμε κι εμείς, εξάλλου;- όμως όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μία και καλή το βραδάκι πχ, που θα έχουν μαζευτεί αρκετά να δεις. Ή έστω κάνοντας μία "γρήγορη" βόλτα ακόμη καναδυο φορές μέσα στη μέρα. Μην είσαι διαρκώς συνδεδεμένη. Μόνο έτσι θα ξεκουράσεις το μυαλό σου. Για να μη μιλήσουμε για τα ματάκια σου.

 

Και πάμε στο δεύτερο σημείο της σκέψης μας. Το "Must Do" μας αφορά στην πρόταση να πάρεις οπωσδήποτε μαζί σου ένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι "βαρύ" -αν δεν θέλεις. Και εννοούμε τόσο σε όγκο όσο και σε... νόημα.

Βρες κάτι που θα σου κάνει "κλικ" -μέχρι και κάτι εικονογραφημένο θα την έκανε τη "δουλειά"- και βάλτο στο πρόγραμμα.

Σκοπός είναι αφενός να κάνεις κάτι διαφορετικό, αφετέρου να έρθεις ξανά σε επαφή με άλλες μορφές διασκέδασης, επιμόρφωσης και -γιατί όχι- χαλάρωσης, που έχεις ξεχάσει -σίγουρα- κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και καταλυτικής παρουσίας των διαφόρων ηλεκτρονικών μέσων.

Η επαφή με το χαρτί -ακόμη και το Illustration- να είσαι σίγουρη ότι θα σε "αδειάσει", "γεμίζοντάς" σε ταυτόχρονα με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Εντάξει, τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στον κορονοϊό, υποθέτουμε τα έχεις εμπεδώσει ως τώρα, ωστόσο αυτό το τριήμερο, φαίνεται ότι θα έχεις ακόμη έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη αυτή: τον καλό καιρό. Ας το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και καλό καλοκαίρι! Με υγεία, πάνω απ' όλα.

TeamWomenonly!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ