Θέλεις να ζήσεις περισσότερα χρόνια; Κάνε ΑΥΤΟ το απλό πράγμα... | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
18:40
18/4/2019

Θέλεις να ζήσεις περισσότερα χρόνια; Κάνε ΑΥΤΟ το απλό πράγμα...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις! Τουλάχιστον θεωρητικά!!!

Οι ερευνητές λένε ότι αν αφαιρέσεις μερικά επιπλέον λεπτά από την ώρα που κάθεσαι καθημερινά, μπορείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου.

Διάβασε επίσης: 3 συμβουλές από τον προσωπικό γιατρό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για να μένουμε υγιείς και νέοι

«Εάν έχεις μια καθιστική δουλειά ή έναν γενικότερο καθιστικό τρόπο ζωής μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αν κινείσαι συχνότερα, για όσο διάστημα θέλεις και όπως σου επιτρέπει η σωματική σου κατάσταση - είτε αυτό σημαίνει μια ώρα έντονης γυμναστικής ή κάποια δραστηριότητα χαμηλότερης έντασης, όπως το περπάτημα», δήλωσε ο Keith Diaz, επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγητής συμπεριφορικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Στη νέα μελέτη πήραν μέρους περίπου 8000 Αμερικανοί ενήλικες, ηλικίας 45 ετών και άνω. Το κάθε άτομο φορούσε πάνω του μόνιτορ για την καταγραφή της σωματικής του δραστηριότητας για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ως μέρος της έρευνας που διήρκησε από το 2009 έως το 2013. Οι ερευνητές παρακολούθησαν έπειτα τους θανάτους μεταξύ των συμμετεχόντων μέχρι το 2017.

Διάβασε επίσης: Λίπος! Είναι πάντα κακό ή έχει και «θετική» πλευρά; Απαντήσεις από τον ειδικό

Τα αποτελέσματα; Οι άνθρωποι που αντικατέστησαν καθημερινά μόλις 30 λεπτά από την ώρα που κάθονταν στον καναπέ με χαμηλή σωματική δραστηριότητα, μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 17%, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου στο American Journal of Epidemiology.

Η πιο έντονη άσκηση συγκέντρωσε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, ανέφεραν οι ερευνητές. Για παράδειγμα, η εναλλαγή μισής ώρας ανά ημέρα με μέτρια έως έντονη άσκηση, μείωσε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 35%.

Και ακόμη και λίγα λεπτά αν προσθέσεις σωματικές δραστηριότητες, θα είναι ευεργετικές, όπως δείχνουν τα ευρήματα. Σε μια πρόσφατη μελέτη η ίδια ομάδα διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες στις ΗΠΑ, κάθεται για παραπάνω από οκτώ ώρες την ημέρα.

Εσύ ακόμα να σηκωθείς από τον καναπέ σου;

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ