Προσοχή: Αύριο αλλάζουμε τα ρολόγια - Πότε θα είναι η τελευταία φορά; | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
13:06
28/3/2020

Προσοχή: Αύριο αλλάζουμε τα ρολόγια - Πότε θα είναι η τελευταία φορά;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Θερινή ώρα από αύριο, όμως για πόσο ακόμη θα γυρίζουμε τους δείκτες;

Μην ξεχαστείς. Αύριο, Κυριακή 29/3/2020 η ώρα πρέπει να αλλάξει. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα. Έτσι, όπως συνηθίζεται, στις 3:00 αλλάζουμε τους δείκτες "πηγαίνοντάς" τους μια ώρα μπροστά, ώστε να δείχνουν 4:00.

Από το 1975 στην Ελλάδα και από τις αρχές του αιώνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Φαίνεται όμως ότι αυτό αλλάζει.

Διάβασε επίσης: Ξέρεις από πού ξεκίνησε και τι σημαίνει το έθιμο με το βραχιολάκι του Μάρτη;

Πέρσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε (με ψήφους 410 υπέρ και 192, για την ιστορία) τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας, αρχής γενομένης από το 2021.

Ποια ώρα θα ισχύσει σε κάθε χώρα όμως είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί η κάθε χώρα ξεχωριστά.

Έτσι, δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 για τις σχετικές αποφάσεις. Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιλέξουν ως μόνιμη ώρα τους τη θερινή, θα αλλάξουν τελευταία φορά τα ρολόγια τους στις 31 Μαρτίου 2021. Αντίστοιχα, όσα επιλέξουν να κινούντα με χειμερινή ώρα θα κάνουν το ίδιο στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Διάβασε και αυτό: Ονειροκρίτης: Πες μου τι όνειρα βλέπεις να σου πω τι σημαίνουν

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ