Πότε ενηλικιωνόμαστε πραγματικά, σύμφωνα με την επιστήμη; | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
17:40
8/6/2019

Πότε ενηλικιωνόμαστε πραγματικά, σύμφωνα με την επιστήμη;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ο Tom Hanks πρωταγωνιστεί στην ταινία "Big" του 1988 ως ένας έφηβος που βρίσκεται ξαφνικά στο σώμα ενός ενήλικα και δεν την "παλεύει". Τι λένε οι αριθμοί, σχετικά;
<p>Ο Tom Hanks πρωταγωνιστεί στην ταινία "Big" του 1988 ως ένας έφηβος που βρίσκεται ξαφνικά στο σώμα ενός ενήλικα και δεν την "παλεύει". Τι λένε οι αριθμοί, σχετικά;</p>

Αν νομίζεις ότι στα 18 γυρίζει το... κουμπάκι, προφανώς, απατάσαι πλάνην οικτράν.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενηλικιώνονται στην πραγματικότητα μέχρι να φτάσει η τρίτη δεκαετία τους, με τη δεκαετία των 20 να γίνεται όλο και περισσότερο μια περίοδος όπου πολλοί από εμάς εξακολουθούν να αναπτύσσονται διανοητικά, αναφέρει το BBC.

Παρόλο που τα 18 είναι η ηλικία όπου αρχίζει επίσημα η ενηλικίωση, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υφίστανται αλλαγές στον εγκέφαλο τους εκείνη την περίοδο, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και να αναπτυχθούν ψυχικές διαταραχές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ηλικία όπου γινόμαστε ενήλικες είναι διαφορετική για τον καθέναν και ότι η μετάβαση από την παιδική ηλικία και μετά είναι μια σταδιακή διαδικασία.

«Αυτό που στην πραγματικότητα λέμε, είναι πως το να έχουμε ένα κανόνα του πότε κάποιος κάνει την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, δείχνει όλο και πιο παράλογο», δήλωσε ο καθηγητής Peter Jones, από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. «Είναι μια σταδιακή πορεία μετάβασης που πραγματοποιείται μέσα σε τρεις δεκαετίες».

«Θεωρώ ότι συστήματα όπως το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό είναι αυτά που εξυπηρετούνται από την ύπαρξη τέτοιων κανόνων», κατέληξε.

Λες;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ