Ημέρα της Γυναίκας: 5 τρόποι για να τη γιορτάσεις με ουσία | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
10:00
6/3

Ημέρα της Γυναίκας: 5 τρόποι για να τη γιορτάσεις με ουσία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάνε τη φετινή 8η Μαρτίου ξεχωριστή

Κάθε χρόνο, στις 8 του Μαρτίου, γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας. Είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τα κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών - ενώ ταυτόχρονα προωθούμε την πρόοδο σε ό,τι αφορά την ισότητα των φύλων.

Δες και αυτό: Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Ιδού 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

Γιατί χρειαζόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1900. Παρόλο που από τότε έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, το πρόβλημα της ανισότητας των φύλων εξακολουθεί να υφίσταται σε όλο τον κόσμο.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες κερδίζουν μόνο 77 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άνδρες, για εργασία ίσης αξίας. Παρά το γεγονός ότι αποτελούν πάνω από το μισό του πληθυσμού, οι γυναίκες καταλαμβάνουν λιγότερο από το 23% των κοινοβουλευτικών εδρών παγκοσμίως. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποφέρουν δυσανάλογα από τη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και την έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Δες παρακάτω πέντε ουσιαστικούς τρόπους να γιορτάσεις τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας:

Πάρε μέρος στην πρώτη φεμινιστική απεργία
Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί και στην Ελλάδα, την Παρασκευή 8 Μάρτη, η Φεμινιστική Απεργία. Σε σχετική συνέντευξη τύπου, φεμινιστικές οργανώσεις, γυναικείες συλλογικότητες, συνδικαλιστικές ενώσεις και τομείς γυναικών κομμάτων κάλεσαν τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες και όλες τις γυναίκες, να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις για ολόκληρη την ημέρα. 

Οργάνωσε ένα σχετικό event στη δουλειά
Βοήθησε την προώθηση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο με ένα σχετικό event στη δουλειά. Ένα γεύμα με γυναίκες ομιλητές, προβολή των γυναικών στην ιστοσελίδα της εταιρίας, προβολή ταινιών με θέμα τις γυναίκας ή ένα σεμινάριο με γυναίκες στον τομέα σας είναι μερικές μόνο ιδέες.

Διάβασε και αυτό: Εργασιακό bullying: 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τους «νταήδες» στη δουλειά σου

Διάβασε ένα βιβλίο από συναρπαστικές γυναίκες
Η γιορτή της γυναίκας δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει μόνο μεγάλες πολιτικές ή δημόσιες χειρονομίες. Μπορείς να τη γιορτάσεις με το δικό σου μικρό προσωπικό τρόπο διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο από μια γυναίκα συγγραφέα.

Τίμησε τις γυναίκες στον κινηματογράφο
Μια μελέτη του 2016 από το κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο αποκάλυψε ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου εξακολουθεί να κυριαρχείται βαθιά από τους άνδρες. Μόνο το 7% των σκηνοθετών που εργάζονταν στις 250 ταινίες με τις υψηλότερες απολαβές το 2016 ήταν γυναίκες.
Το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στο Χόλιγουντ απασχόλησε το διεθνές προσκήνιο το 2015, όταν τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν σημαντικές μισθολογικές ανισότητες.
Για τη φετινή γιορτή της γυναίκας λοιπόν, μπορείς να τιμήσεις τις γυναίκες στον κινηματογράφο κάνοντας μια σχετική προβολή ταινίας από γυναίκα σκηνοθέτιδα, ή μία ταινία με ένα γυναικείο κεντρικό cast.

Διάβασε επίσης: Το «έξυπνο» φόρεμα που καταγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση

Κάνε μια δωρεά σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τη στήριξη των γυναικών 
Τα ποσοστά των γυναικών που βιώνουν σωματική και / ή σεξουαλική βία είναι συγκλονιστικά. Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ουσιαστικά, κάνοντας μια δωρεά σε έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τη στήριξη των γυναικών. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ