Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια και πόσες φορές θα το κάνουμε ακόμη; | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
10:54
24/10/2019

Αλλαγή ώρας: Πότε "γυρίζουμε" τα ρολόγια και πόσες φορές θα το κάνουμε ακόμη;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έφτασε η ώρα για τη... χειμερινή ώρα, όμως για πόσο καιρό ακόμη θα έχουμε αυτές τις αλλαγές;

Μην ξεχαστείς. Αυτή την Κυριακή, 27/10/2019, η ώρα πρέπει να αλλάξει. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα. Έτσι, όπως συνηθίζεται, στις 3:00 αλλάζουμε τους δείκτες "πηγαίνοντάς" τους μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 2:00.

Από το 1975 στην Ελλάδα και από τις αρχές του αιώνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Φαίνεται όμως ότι αυτό αλλάζει.

Διάβασε επίσης: Σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις; Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζήσεις

Πριν από μερικούς μήνες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε (με ψήφους 410 υπέρ και 192, για την ιστορία) τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας, αρχής γενομένης από το 2021.

Ποια ώρα θα ισχύσει σε κάθε χώρα όμως είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί η κάθε χώρα ξεχωριστά.

Έτσι, δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 για τις σχετικές αποφάσεις. Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιλέξουν ως μόνιμη ώρα τους τη θερινή, θα αλλάξουν τελευταία φορά τα ρολόγια τους στις 31 Μαρτίου 2021. Αντίστοιχα, όσα επιλέξουν να κινούντα με χειμερινή ώρα θα κάνουν το ίδιο στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Στην Ελλάδα, άραγε, τι θα επιλέξουμε;

Διάβασε και αυτό: Ονειροκρίτης: Πες μου τι όνειρα βλέπεις να σου πω τι σημαίνουν

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ