5 απρόσμενες καθημερινές συνήθειες που μπορεί να σε γεράσουν πρόωρα | αρμονικη ζωη , ευ ζην | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΕΥ ΖΗΝ
15:43
13/3/2020

5 απρόσμενες καθημερινές συνήθειες που μπορεί να σε γεράσουν πρόωρα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
(photo: Celine)
<p>(photo: Celine)</p>

Εάν κάνεις έντονα καθιστική ζωή, τα νέα δεν θα σου αρέσουν. Αναρωτιέσαι γιατί; Επειδή αυτή η συνήθεια μπορεί να σε κανει να δείξεις μεγαλύτερη. Η μοναξιά και η έλλειψη φίλων μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και άλλα προβλήματα υγείας. Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που δεν μπορείς καν να φανταστείς ότι μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνισή σου.

Ας δούμε όμως ποιες συνήθειες μπορεί να σου προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, ώστε να μπορέσεις από σήμερα κιόλας να τις αποφύγεις.

Φοράς πολύ βαριά σκουλαρίκια

Τα βαριά σκουλαρίκια προσθέτουν πολύ βάρος στην ευαίσθητη περιοχή των αυτιών και μπορεί να προκαλέσουν διαφορά στο σχήμα όπως και σχισίματα. Το δέρμα σου τεντώνεται και χάνει την ελαστικότητά του ενώ οι κρέμες δεν μπορούν πάντα να το διορθώσουν. Μπορεί να φαίνεται σαν ένας ασήμαντος παράγοντας γήρανσης, αλλά τα αυτιά είναι ένα πολύ ορατό κομμάτι του σώματός σου. Μπορεί να προστεθούν περισσότερα χρόνια στην εμφάνισή σου όταν το δέρμα του αυτιού σου φαίνεται ζαρωμένο και γερασμένο.

Δεν έχεις στενούς φίλους

Αποδεικνύεται ότι αν αποφεύγεις να βγαίνεις με φίλους σου και ασχολείσαι πολύ με τα social media, μπορεί να οδηγηθείς σε προβλήματα υγείας και να προκαλέσεις την επιτάχυνση της γήρανσης. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από ερευνητές που μελέτησαν το θέμα. Η μοναξιά είναι ένας παράγοντας κινδύνου που αυξάνει ακομα και την πιθανότητα θανάτου. Επίσης, τα αποτελέσματα της αίσθησης της μοναξιάς μπορούν να συγκριθούν με αυτά του καπνίσματος.

Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν φίλους ή δεν βγαίνουν έξω. Μειώνει επίσης τη σωματική δραστηριότητα, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ευημερία του ατόμου.

Πίνεις τακτικά νερό από μπουκάλι

Ο Dr. Mitchell Chasin λέει ότι μια καθημερινή συνήθεια όπως το να πίνεις νερό από το μπουκάλι, μπορεί να σχηματίσει πολύ βαθιές ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου. Φυσικά, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη βιολογική γήρανση, απλά τυχόν επιπλέον ρυτίδες μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη ηλικιακά.

Δεν κάνεις ντους μετά το γυμναστήριο

Δεν είναι μόνο το θέμα της υγιεινής, αλλά η εφίδρωση ερεθίζει το δέρμα σου και μπορεί να το δείχνει γερασμένο. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να πλένεις το δέρμα σου το πρωί και πριν κοιμηθείς, καθώς και μετά από διαδικασία που προκαλεί ιδρώτα. Εάν θέλεις να κάνεις το ντους σου στο σπίτι μετά το γυμναστήριο, είναι καλύτερα να ξεπλύνεις εκεί τουλάχιστον το πρόσωπό σου.

Κάθεσαι πάνω από 8 ώρες την ημέρα

Οι άνθρωποι που κάθονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και δεν κάνουν κάποια είδους άσκηση είναι βιολογικά 8 ετών μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία τους. Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε από ερευνητές που εξέτασαν 1.500 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι αυτό μπορεί να συνδεθεί με το DNA. Η παρατεταμένη καθιστική ζωή μπορεί να μειώσει το μέγεθος των χρωμοσωμάτων.

Τα μειωμένα χρωμοσώματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ορισμένες ασθένειες. Εξαιτίας αυτού, οι ερευνητές προτείνουν να κάνεις κάποια άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και να κάνεις ένα διάλειμμα από την καρέκλα σου κάθε 30 λεπτά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ