Χυμός Ρόδι, o ευεργετικός για τις γυναίκες - Τα οφέλη του για την υγεία | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:50
17/12/2021

Χυμός Ρόδι, o ευεργετικός για τις γυναίκες - Τα οφέλη του για την υγεία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι κόκκινο, νόστιμο και θρεπτικό, με πλούσια γεύση και σημαντικές ιδιότητες που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία. 

Ο λόγος για το ρόδι το οποίο περιέχει ένα μοναδικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πουνικαλαγίνη (punicalagin), το πιο άφθονο αντιοξειδωτικό στο ρόδι, υπεύθυνο για περισσότερο από το ήμισυ της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας του χυμού του.

Ο χυμός ροδιού έχει αποδειχτεί ότι έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από το κόκκινο κρασί, το χυμό σταφυλιών, το χυμό βακκίνιων και το πράσινο τσάι. Παράλληλα μειώνει το οξειδωτικό στρες και τα τοξικά αποτελέσματα των ελεύθερων ριζών ενώ πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα του παρέχει προστασία από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και γνωστικές διαταραχές.

Τα ρόδια είναι γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό και πρέπει να τα συμπεριλάβετε άμεσα στη διατροφή σας σύμφωνα με τη British Medical Journal.

Ρόδι – Τα θρεπτικά συστατικά του

Τα ρόδια θεωρούνται ιερά καθώς δεν είναι μόνο γεμάτα σπόρους, αλλά είναι επίσης γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αναφέρει το healthdigest.com. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι γεμάτο με σπόρους ροδιού περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπλέον, μόνο ένα φλιτζάνι θα καλύψει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (RDI) βιταμίνης C, το 36% της RDI της βιταμίνης K, το 16% της RDI του φυλλικού οξέος και το 12% της RDI του καλίου, σύμφωνα με το Healthline. Ο χυμός ροδιού έχει, επίσης, τριπλάσια αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Έχοντας αυτό κατά νου, λοιπόν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ρόδια (και ο χυμός τους) έχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη του για την υγεία

Παρόλο που τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) προειδοποιούν ότι τα ισχυρά επιστημονικά στοιχεία είναι περιορισμένα, το Healthline σημειώνει ότι τα ρόδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, μια κλινική δοκιμή (σύμφωνα με τη Journal of Research in Medical Sciences) διαπίστωσε ότι ένα φλιτζάνι χυμό ροδιού σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε άτομα με διαβήτη.

Η American Heart Association (AHA), από την άλλη, αναφέρει έρευνα ότι τα ρόδια μπορεί ακόμη και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι γενικά καλό, καθώς η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προδιαθέσει ένα άτομο σε καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, τα ρόδια πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή (και με την έγκριση του γιατρού) εάν παίρνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, καθώς δεν θέλετε να μειώσετε πολύ την αρτηριακή σας πίεση.

Γιατί τα ρόδια είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά για τις γυναίκες

Μια μικρή μελέτη του 2011 (αναφέρει η Israel Medical Association Journal) πρότεινε ότι τα ρόδια μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μιας κατάστασης στην οποία οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Επιπλέον, το Healthline παραθέτει ορισμένες εργαστηριακές μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα ρόδια μπορεί να είναι χρήσιμα κατά του καρκίνου του μαστού, ενός από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους στις γυναίκες, αναστέλλοντας και ενδεχομένως ακόμη και σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα. 

ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ - Βιολογικά Ρόδια Ελασσόνας - Κτήμα Πούτα - www.ode.global

Ο Στέφανος Πούτας καλλιεργεί τις ροδιές του από τις οποίες παράγει μια πλειάδα εξαιρετικών προϊόντων για το ράφι. Οι καλλιέργειές βρίσκονται στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου: Κτήμα Πούτα. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες καλλιεργείται Βιολογικά με φροντίδα και μεράκι η παγκόσμια ποικιλία ροδιού Wonderfull, η οποία μπορεί να καταναλώνεται επιτραπέζια αλλα και να χυμοποιείται. Τα κτήματα είναι απαλλαγμένα από εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας. Έτσι φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής των οικοσυστημάτων. Οι καλλιέργειές ελέγχονται και πιστοποιούνται ως Βιολογικές από την Q-check Bio.

Μεταξύ άλλων:

  • Παραγωγή βιολογικών ροδιών
  • Παραγωγή βιολογικού χυμού ροδιού 100% σε συσκευασίες (Μη παστεριωμένο) η θερμή παστερίωση σε συσκευασίες των 250 ml, 500 ml, και 1 lit, χωρίς ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά
  • Παραγωγή μαρμελάδων ρόδι-μήλο και ρόδι-σταφύλι 100% φρούτο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 240 gr και 810 gr
  • Παραγωγή μαρμελάδας ρόδι-σταφύλι, 24Κ βρώσιμο χρυσό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 35 gr και 240 gr

  • Παραγωγή BBQ-SAUCE ρόδι-σταφύλι 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή Chatney ρόδι-μήλο, ροδι-λαχανικά πορτοκάλι, ρόδι-καρότο, 100% φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή dressing και συροπιού ροδιού-σταφυλιού 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 250 ml και 750 ml.

Όλα τα προιόντα με ένα κλικ ΕΔΩ

Βρείτε την ΩΔΗ και στο Facebook

"Ωδή στο Ρόδι". Πούτας Στέφανος, Ελασσόνα, Λάρισα.
Τ: (+30) 24930 24460, Κ: (+30) 6974550563

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ