Τροφές που ωφελούν την υγεία της καρδιάς σύμφωνα με τους καρδιολόγους | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:00
30/11/2019

Τροφές που ωφελούν την υγεία της καρδιάς σύμφωνα με τους καρδιολόγους

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι τα γαλακτοκομικά καλά ή όχι για την καρδιά μας; Και τι γίνεται με τον καφέ; 

Τα πλούσια σε ωμέγα-3 τρόφιμα ωφελούν πραγματικά όσο πιστεύουμε; Μια νέα έρευνα εξετάζει διεξοδικά τις υπάρχουσες διατροφικές μελέτες προκειμένου να μας δώσει τη λίστα με τα καλύτερα για την υγεία της καρδιάς τρόφιμα.

Η μελέτη της επίδρασης της τροφής στην ανθρώπινη υγεία αποτελεί δύσκολο εγχείρημα γιατί, σε αντίθεση με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους τρώνε ό,τι εκείνοι επιλέξουν και ασθένειες όπως η στένωση των αρτηριών, η αθηροσκλήρωση, αναπτύσσονται εδώ και πολλές δεκαετίες παρόλο που αναλυτικές και μεθοδικές επιστημονικές μελέτες πραγματοποιούνται συνεχώς. Επιπλέον, υπάρχουν και διάφορα άλλα δεδομένα και διαφημιστικά συμφέροντα που επηρεάζουν αλλά και αμφισβητούνται. Η συσσωρευμένη έρευνα ωστόσο, οι επιδημιολογικές, μελέτες περιπτώσεων, οι τυχαιοποιημένες μελέτες ελέγχου ή εκείνες της μακροπρόθεσμης προοπτικής κλπ., έχουν σαφώς εμπλουτίσει τις γνώσεις μας σε μεγάλο βαθμό.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ