Θα μπορούσε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι να προστατεύσει την όρασή σας; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:30
18/10/2021

Θα μπορούσε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι να προστατεύσει την όρασή σας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

 Ενώ οι Βρετανοί, όπως είναι γνωστό, πιστεύουν ότι ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να θεραπεύσει σχεδόν τα πάντα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι και τόσο υπερβολικό καθώς η καθημερινή κατανάλωσή του βρέθηκε να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο γλαυκώματος.

 Γνωρίζουμε ήδη ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της γνωσιακής παρακμής, των καρδιακών παθήσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων και του διαβήτη τύπου 2. Τώρα, σε μια μελέτη που κυκλοφόρησε στο British Journal of Ophthalmology, οι ερευνητές βρήκαν μια ισχυρή σχέση μεταξύ των ανθρώπων που πίνουν ζεστό τσάι καθημερινά και της χαμηλότερης πιθανότητας εμφάνισης γλαυκώματος. Παρόλο που οι ειδικοί λένε ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα παρέχει απόλυτη προστασία από την ασθένεια, πιστεύεται ότι τα αντιοξειδωτικά και τα φυσικά αντιφλεγμονώδη που περιέχονται στο τσάι μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ