Τα προβιοτικά μειώνουν την οστική απώλεια στις ηλικιωμένες γυναίκες | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:03
20/10

Τα προβιοτικά μειώνουν την οστική απώλεια στις ηλικιωμένες γυναίκες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι ευρέως αποδεδειγμένο ότι τα προβιοτικά έχουν μια σειρά ωφελημάτων για την υγεία, από το έντερο έως τη διαχείριση του άγχους και του στρες. Τώρα, για πρώτη φορά, ερευνητές στη Σουηδία έδειξαν ότι τα προβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν τον ανθρώπινο σκελετό.

Ηχρήση προβιοτικών για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα για το μέλλον, αφού οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η χρήση τους σε ηλικιωμένες γυναίκες είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 50% της απώλειας οστού που σχετίζεται με την ηλικία. Δημοσιεύοντας τα ευρήματα της μελέτης τους στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Internal Medicie, η ομάδα πιστεύει ότι η συγκεκριμένη έρευνα προετοιμάζει το δρόμο για την πρόληψη των καταγμάτων μεταξύ των ηλικιωμένων σε μια προσέγγιση που έχει σχεδιαστεί για να προλαμβάνει τα προβλήματα αυτά και να αποφεύγει τις οδυνηρές διαδικασίες αποκατάστασης.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ