Συνδυάστε κουνουπίδι με κουρκουμά και απογειώστε τις αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:50
18/11/2020

Συνδυάστε κουνουπίδι με κουρκουμά και απογειώστε τις αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Επιλέξτε τη συνταγή που σας προτείνουμε για κουνουπίδι με κουρκουμά και απολαύστε έναν από τους πιο θρεπτικούς συνδυασμούς του λαχανικού αυτού με το συγκεκριμένο μπαχαρικό. Η κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που περιέχει ο ιδιαίτερα αγαπητός στην Ινδία κουρκουμάς, εκτοξεύει την αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση του κουνουπιδιού, μετατρέποντας το πιάτο σε μια υγιεινή βόμβα.

Η επιλογή τροφών πλούσιων σε αντικαρκινικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, σίγουρα θωρακίζει τον οργανισμό μας καλύτερα απέναντι στις ασθένειες που προκαλούνται από φλεγμονές ή από τον καρκίνο. Το κουνουπίδι είναι ένα ευέλικτο αντιοξειδωτικό λαχανικό που εκτός από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά μεταλλικά στοιχεία,  περιέχει τη φυσική ουσία σουλφοραφάνη που καταπολεμά τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καταστροφή των καρκινικών βλαστικών κυττάρων, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για έλεγχο του καρκίνου. Επιπλέον, άλλες χημικές ενώσεις του κουνουπιδιού, όπως οι ινδόλες και οι ισοθειοκυανήτες αναστέλλουν την εξέλιξη των καρκίνων του στομάχου, της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρου, του ήπατος και των πνευμόνων σύμφωνα με διάφορες έρευνες.

Η συνέχεια στo itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ