Ρόδι: Ωδή στο ισχυρό αντικαρκινικό όπλο | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
16:04
10/5/2019

Ρόδι: Ωδή στο ισχυρό αντικαρκινικό όπλο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι κόκκινο, νόστιμο και θρεπτικό, με πλούσια γεύση και σημαντικές ιδιότητες που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Ο λόγος για το ρόδι το οποίο περιέχει ένα μοναδικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πουνικαλαγίνη (punicalagin), το πιο άφθονο αντιοξειδωτικό στο ρόδι, υπεύθυνο για περισσότερο από το ήμισυ της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας του χυμού του.

Ο χυμός ροδιού έχει αποδειχτεί ότι έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από το κόκκινο κρασί, το χυμό σταφυλιών, το χυμό βακκίνιων και το πράσινο τσάι. Παράλληλα μειώνει το οξειδωτικό στρες και τα τοξικά αποτελέσματα των ελεύθερων ριζών ενώ πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα του παρέχει προστασία από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και γνωστικές διαταραχές.Το ρόδι ήταν ένα από τα πρώτα καλλιεργημένα φρούτα και είχε εξέχουσα θέση σε όλη την ιστορία της τέχνης, του πολιτισμού και της θρησκείας, από την ιστορία των εποχών της ελληνικής μυθολογίας στο Ρωμαίος και Ιουλιέττα ως στη Βίβλο. Η μοναδική γεύση και η υφή του το καθιστούν όλο και πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ ενώ και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει σημαντική θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ