Προφυλαχθείτε από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού με αυτές τις τροφές | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:19
28/9

Προφυλαχθείτε από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού με αυτές τις τροφές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι και η επώδυνη αυτή κατάσταση είναι 10 φορές πιο διαδεδομένη στις γυναίκες.

Ενώ οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν αντιβιοτικά για την πάθηση αυτή, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν όχι μόνο να κάνουν ηπιότερα τα συμπτώματα αλλά και να αποτρέψουν την επανεμφάνιση της οδυνηρής λοίμωξης στο μέλλον.

Oι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs) εμφανίζονται συνήθως όταν βακτήρια, όπως το Ε. Coli, εισέρχονται μέσω του ουροποιητικού συστήματος και πολλαπλασιάζονται στην ουροδόχο κύστη. Οι μύκητες και οι ιοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν τέτοιου είδους λοιμώξεις. Μόλις μολυνθεί, το σώμα εκκρίνει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται σιδεροκαλίνη (SCN), η οποία λειτουργεί ως αντιμικροβιακό που αναστέλλει την πρόσληψη σιδήρου από τα βακτήρια. Χωρίς τον σίδηρο τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ