Πίτσα: Είναι ασφαλές να την φάμε την επόμενη μέρα αν μείνει εκτός ψυγείου το βράδυ; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
12:39
15/1

Πίτσα: Είναι ασφαλές να την φάμε την επόμενη μέρα αν μείνει εκτός ψυγείου το βράδυ;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγέλνουμε πίτσα στο σπίτι, τρώμε μερικά κομμάτια και ξεχνάμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Το πρωί και αφού η πίτσα έχει μείνει στο πάγκο για μερικές ώρες, συνεχίζει να μυρίζει ωραία. Είναι, όμως, ασφαλές να καταναλωθεί;

Η απάντηση είναι όχι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι επικίνδυνο να τρως οποιοδήποτε μαγειρεμένο φαγητό (συμπεριλαμβανομένων των φαγητών από delivery όπως πίτσα, τηγανητό κοτόπουλο ή κινέζικο) όταν έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες ή και περισσότερο.

Δες και αυτό: Χθεσινή πίτσα; Πώς μπορείς να την απολαύσεις αν δεν σου αρέσει κρύα

Ο λόγος είναι ότι οι θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 βαθμών κελσίου παρέχουν το τέλειο περιβάλλον αναπαραγωγής για τα αποκαλούμενα «παθογόνα βακτήρια» - αυτό το είδος των βακτηρίων που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Και εδώ είναι το σημείο που μπορεί να ξεγελαστείς: Τα παθογόνα βακτήρια γενικά δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση των τροφίμων. Με άλλα λόγια, επειδή η πίτσα μυρίζει ωραία σε εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές να καταναλωθεί.

Δηλαδή τελικά θα πάθεις δηλητηρίαση εάν φας την πίτσα που έμεινε εκτός ψυγείου; Όχι - θα μπορούσες να είσαι τυχερή και να μην έχεις καθόλου παρενέργειες. Αλλά σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, κανένα φαγητό δεν αξίζει για να το ρισκάρεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ