Οι πιπεριές είναι καυτερές και η μέντα κρύα. Τουλάχιστον αυτές οι αισθήσεις ενεργοποιούνται όταν τις τρώμε. Στην πραγματικότητα, όμως, παράγουν θερμότητα ή δροσιά;
Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη η οποία διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα και βοηθά στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Στην ουσία η ίδια η καψαϊκίνη δεν καίει, αλλά αυξάνοντας τη ροή του αίματος, ενεργοποιεί τον οργανισμό, ενώ παράλληλα δρα στο νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο με τέτοιο τρόπο που νομίζουμε ότι καιγόμαστε.
Η συνέχεια στο itrofi.gr