Πίνεις καθημερινά καφέ; Να πώς επωφελείσαι | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
8:00
8/6/2020

Πίνεις καθημερινά καφέ; Να πώς επωφελείσαι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα νέα που θα χαροποιήσουν τους λάτρεις του καφέ

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Αν λατρεύεις τον καφέ, όπως ίσως εκατομμύρια κόσμου, θα έχεις τους λόγους σου: είτε είναι η γεύση του, η "ένεση" ενέργειας που χαρίζει είτε το ότι τον έχεις συνδυάσει με χρόνο με τις φίλες σου, το συγκεκριμένο ρόφημα δεν είναι τυχαίο που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τόσο κόσμο. Σήμερα όμως θα μάθεις ακόμα ένα σημαντικό λόγο να τον αγαπήσεις.

Δες και αυτό: 5 συμβουλές για να τρώτε φρούτα κάθε μέρα

 

Σύμφωνα με δημοσίευση της Ιατρικής Επιθεώρησης BMJ Open, οι άνθρωποι που πίνουν καφέ, είτε κανονικό είτε ντεκαφεϊνέ, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο, που πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στο συκώτι. Το συμπέρασμα προέκυψε μετά από μελέτη που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια του Southampton και του Εδιμβούργου και στηρίζεται στα δεδομένα συνολικά 26 σχετικών ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. Οι 2 καφέδες την ημέρα συνδέονται με μείωση κατά 20% του κινδύνου και οι 3 δόσεις καφέ την ημέρα αντιστοιχούν σε πρόληψη του καρκίνου του ήπατος κατά 35%.

Αυτό το είδες; Γιατί οι γυναίκες πρέπει να τρώνε μούρα

 

Μην ξενάς ότι για να θεωρείται υγιής η κατανάλωση που κάνεις, δε θα πρέπει να ξεπερνάς τα 3 φλυτζάνια την ημέρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ