Πεινάς ή μήπως... διψάς; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
19:00
29/6/2016

Πεινάς ή μήπως... διψάς;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πιες ένα ποτήρι νερό στην υγειά σου, δες πώς θα σε βοηθήσει να τρως λιγότερο και μάθε γιατί το νερό αποτελεί φυσική λύση πρόληψης και αντιμετώπισης πολλών συνηθισμένων προβλημάτων…

Αίσθημα πείνας

Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό μπορεί να «μετατρέψει» το αίσθημα δίψας σε μήνυμα πείνας. Πίνοντας αρκετό νερό διατηρείς τον έλεγχο και χορταίνεις με μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Δυσκοιλιότητα

Η αυξημένη πρόσληψη νερού και φυτικών ινών βοηθά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Το νερό αποτελεί μέσο μεταφοράς των άχρηστων ουσιών και κάνει τα κόπρανα περισσότερο μαλακά.

Κατακρατήσεις υγρών

Ένας υγιής οργανισμός, ο οποίος προσλαμβάνει καθημερινά όλες τις ποσότητες υγρών που χρειάζεται, όχι μόνον δεν κάνει κατακρατήσεις, αλλά αντιμετωπίζει ευκολότερα και τις ήδη υπάρχουσες.

Κόπωση

Όταν τα επίπεδα υγρών του οργανισμού πέφτουν κατά 2%, τα επίπεδα της ενεργητικότητας μειώνονται περίπου κατά 20%, με συνέπεια την έντονη κόπωση. Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη, πιες 1-2 ποτήρια νερό.

Κυστίτιδες

Με τα πρώτα συμπτώματα πιες μισό λίτρο νερό και στη συνέχεια 1 ποτήρι κάθε 20 λεπτά. Προληπτικά να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά.

Hangover

Η κατανάλωση νερού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη αλκοόλ ελαττώνει τις πιθανότητες αφυδάτωσης και περιορίζει τα συμπτώματα της επόμενης μέρας.

Αν δυσκολεύεσαι να πιεις το νερό αυτούσιο, απόλαυσέ το σαν «ποτό» προσθέτοντας παγάκια (από νερό, ή χυμό, ή τσάι) και δώσε του επιπλέον γεύση με μία φέτα λεμονιού ή λίγες σταγόνες φρουτοχυμό.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 152

Update: Ιούνιος 2016. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ